ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ και ΘΕΑΤΡΙΝΟΥΣ έβαλε στη θέση τους με ηχηρό μήνυμα η Δαμασκός για τη σφαγή της Παλμύρα

Στρατής Μαζίδης

Επιστολή κόλαφο έστειλε σήμερα το ΥΠΕΞ της Συρίας με αποδέκτες το Συμβούλιο Ασφαλείας και τον ΓΓ του ΟΗΕ σχετικά με την πρόσφατη σφαγή που διέπραξαν οι τρομοκράτες στην Παλμύρα.

Η Δαμασκός αναφέρεται στα συνεχή τρομοκρατικά εγκλήματα εις βάρος του συριακού έθνους και εστιάζει στη σφαγή αθώων πολιτών, αμάχων στην Παλμύρα από τους τζιχαντιστές. Τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, ενώ υπάρχουν χιλιάδες παγιδευμένοι τους οι οποίους δεν αφήνουν να φύγουν οι τζιχαντιστές.

Επίσης για πρώτη καταγγέλλεται πως έχουν απαχθεί και μεταφερθεί σε άγνωστα μέρη πολλές οικογένειες και νέοι.

Το υπουργείο υποστήριξε ότι τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες δεν θα είχαν συμβεί χωρίς την επιμονή ορισμένων κρατών όσον αφορά την παροχή κάθε είδους υποστήριξης για πάνω από τέσσερα χρόνια σε τρομοκρατικές οργανώσεις συμπεριλαμβανομένης της ISIS, της Jabhet al-Nusra που τώρα ονομάζεται al-Fateh Army, παραφυάδων της Αλ Κάιντα, του Ελεύθερου Στρατού και άλλων εγκληματικών ομάδων που αγκαλιάζουν μια ουαχαμπίστικη νοοτροπία με μέλη από περισσότερες από 90 χώρες.

Η Δαμασκός κατονομάζει ως υποστηρικτές της τρομοκρατίας τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία, το Κατάρ και το Ισραήλ - μαζί με τη συνενοχή και την προσποιητή άγνοια κάποιων δυτικών κρατών που υποστήριζαν αυτές τις ομάδες για να υπονομεύσουν και να αποδυναμώσουν τη Συρία ως μέρος των απερίσκεπτες πολιτικών τους για να εξυπηρετήσουν τα στενά συμφέροντα ορισμένων κρατών και των ηγετών τους που ουδόλως ενδιαφέροντα για το συριακό λαό, το Χάρτη του ΟΗΕ, το διεθνές δίκαιο και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Το υπουργείο ανέφερε ότι η ειδεχθής σφαγή στην Παλμύρα είναι μια συνέχεια των εγκλημάτων των τρομοκρατών κατά της ανθρωπότητας και της ανθρώπινης κληρονομιάς, που ξεκίνησε στις αρχές της κρίσης στη Συρία με στόχο το σβήσιμο της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.

Η επιστολή αναφέρει πως η Παλμύρα έχει γεμίσει τρομοκράτες αλλά και πως ορισμένοι σιωπηλοί ήρωες συνεχίζουν να μάχονται την ώρα που άλλοι εκδίδουν άτολμες ανακοινώσεις (ξεκάθαρο καρφί στον ΟΗΕ) μόνο και μόνο για να μη δώσουν την εσφαλμένη εντύπωση ότι δεν τους ενδιαφέρει η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Το υπουργείο υποστήριξε ότι η Συρία επιβεβαίωσε στο παρελθόν και εξακολουθεί να επιβεβαιώνει την προθυμία συνεργασίας σε διμερές, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, και πως θα υποστηρίξει οποιαδήποτε πραγματική διεθνή προσπάθεια αντιμετώπισης της τρομοκρατίας που θα διαφυλάσσει τις ζωές των αμάχων και θα σέβεται την κυριαρχία και τις διεθνείς συμφωνίες.

Το υπουργείο σημειώνει ότι η παρουσία του Συνασπισμού δεν έχει φέρει κανένα απολύτως αποτέλεσμα αλλά απεναντίας δεν πέτυχε να αποτρέψει την εξάπλωση της ISIL εκτός της Συρίας και του Ιράκ, στην Αίγυπτο, τη Λινύη και αυτή ακόμη τη Σαουδική Αραβία, η οποία έχει υποστηρίξει την οργάνωση.

Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει ισχυρή στάση από πλευράς της διεθνούς κοινότητας έναντι στα κράτη που υποστηρίζουν και χρηματοδοτούν την τρομοκρατία, προσθέτοντας ότι ορισμένες χώρες που υποστηρίζουν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και εντάχθηκαν στο Συνασπισμό είναι παράλληλα οι χρηματοδότες και εξοπλιστικοί πάροχοι των τζιχαντιστών.

Το υπουργείο κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να επιβεβαιώσει τη δέσμευσή του για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των εξτρεμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων περνώντας από τα ψηφίσματα και τα λόγια σε πράξεις λαμβάνοντας συγκεκριμένα μέτρα και συνεργαζόμενο με τη συριακή κυβέρνηση.

Η επιστολή κλείνει με τη δέσμευση της Δαμασκού ότι θα συνεχίσει την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την υπεράσπιση του λαού της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail