Ο συγκλονιστικός θάνατος του 17χρονου Σεργκέι από το bullying συμμαθητών του - ΒΙΝΤΕΟ

Του Στρατή Μαζίδη

Αυτό το άρθρο μαζί με το βίντεο θα πρέπει να το προσέξουν όσο περισσότεροι γονείς, μαθητές και διδακτικό προσωπικό γίνεται καθώς αποκαλύπτει πως συμπεριφορές που δεν έχουν θέση σε σχολικούς χώρους, μπορούν να οδηγήσουν σε τραγωδία.

Ο 17χρονος Σεργκέι είχε την ατυχία να μην ήταν ένα δημοφιλές παιδί του 8ου πολυτεχνικού κολεγίου στη Μόσχα. Οι ακραίες πλάκες και οι εκφοβισμοί των συμμαθητών του, τελικά τον οδήγησαν στο θάνατο με ένα δραματικό τρόπο που καταγράφθηκε στις κάμερες.

Οι συμμαθητές του αποφάσισαν να του κάνουν ένα «αστείο». Του έδεσαν τα χέρια και τα πόδια με μονωτική ταινία ζητώντας του να βάλει το πόδι του μέσα στην τουαλέτα. Οι ικανοποιημένοι από τον τρόμο του Σεργκέι συμμαθητές του τον είδαν να φεύγει έντρομος τρέχοντας προς την τάξη του. Τον ακολούθησαν.

Ο Σεργκέι μπαίνοντας στο τμήμα, θα χάσει την ισορροπία του και θα πέσει με το λαιμό πάνω στην έδρα του καθηγητή. Θα σπάσει το υοειδές οστό (μήλο του Αδάμ) που θα οδηγήσει το άτυχο παιδί στην ασφυξία και το θάνατο μπροστά στα μάτια των συμμαθητών του.

Το πρόσωπό του έγινε μπλε και κανείς δεν μπορούσε να τον βοηθήσει.

Φυσικά αν οι συμμαθητές του ήθελαν να τον βοηθήσουν, δε θα τον ταπείνωναν κάθε λίγο με ακραίες πλάκες.

Οι διωκτικές αρχές της Μόσχας διεξάγουν έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου.

Ίσως κάποιοι πουν πως ήταν ένα ατύχημα που συμβαίνει μια στις χίλιες. Δεν το πιστεύω. Δεν πρόκειται καν για δολοφονία. Πρόκειται για ένα διαρκές μαρτύριο που τελικά οδήγησε, εκεί που καταλήγουν συνήθως οι ανόητες και απερίσκεπτες, γεμάτες κακία πράξεις.

Με την αλληγορική του μορφή, θα μπορούσε να πει κανείς πως ο Σεργκέι τους κράτησε την καλύτερη πλάκα για το τέλος. Όχι απλά τους ξεγλύστρισε, αλλά τους φόρτωσε με ένα έγκλημα, όπως έγκλημα αποτελεί κάθε είδους παρόμοια συμπεριφορά.

Ο Θεός πλέον αναπαύσει την ψυχή του. Οι δολοφόνοι του θα έχουν μια ολόκληρη ζωή μπροστά να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς έκαναν και όσοι περιθωριοποιούν συμμαθητές τους στο σχολείο, να ξανασκεφθούν αν αξίζει να ρισκάρουν μια τραγωδία ή αν είναι καλύτερα να ενσωματώνουν όλα τα παιδιά στην ομάδα.

Ο λόγος που επέλεξα να ενσωματώσω το δραματικό βίντεο, είναι μόνο ένας, να πάρουμε όλοι το μάθημά μας. Μια μάνα γέννησε και το παιδί αυτό και δυο γονείς ξενύχτισαν στο προσκεφάλι του. Είχαν δικαίωμα να το δουν να μεγαλώνει...

Σεργκέι, καλή Ανάπαυση...


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail