Αποκάλυψη από τ. πράκτορα της CIA: Πυρήνες της ISIL είναι ήδη στις ΗΠΑ και ετοιμάζουν χτύπημα

Στρατής Μαζίδης

Ένας πρώην πράκτορας της CIA, ο Μπομπ Μπάερ προειδοποιεί ότι πυρήνες της ISIL είναι ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες και μπορούν να εξαπολύσουν επίθεση εντός της επικράτειάς της.

"Οι άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών που συλλέγουν τακτικές πληροφορίες μέρα με την ημέρα - και όχι στην Ουάσινγκτον - λένε ότι η ISIL είναι εδώ και είναι ικανοί να χτυπήσουν" αναφέρει ο Μπάερ στο CNN.

Ο π. πράκτορας προχώρησε σε αυτή την ειδοποίηση μετά τη δημοσίευση του βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Steven Sotloff.

Ο Μπάερ είπε ότι κάποιοι Αμερικανοί πολίτες που βρέθηκαν στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό της ISIL, βρίσκονται τώρα πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες έχοντας εισέλθει στη χώρα από τα σύνορα με το Μεξικό.

Πράκτορες των ΗΠΑ γνωρίζουν κάποιους ανθρώπους που υποπτεύονται ότι είναι μέλη ISIL και εργάζονται για να συγκεντρώσουν στοιχεία ώστε να προχωρήσουν στη σύλληψή τους. Ωστόσο αυτό που τονίζει ο Μπάερ είναι ο φόβος σχετικά  με το "άγνωστο".

"Δεν ξέρουν ποια είναι τα σχέδια και οι προθέσεις τους. Κι αυτό είναι ένας καλός λόγος για ανησυχία", δήλωσε ο πρώην πράκτορας της CIA.

"Περιμένουν να συλλέξουν πληροφορίες για να τους συλλάβουν"  και συνέχισε: "κι έπειτα υπάρχει το άγνωστο, πόσοι άνθρωποι έχουν έρθει πίσω που δεν το γνωρίζουν οι αρχές;"

Κατά τον Μπάερ οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον στόχων της ISIL στο Ιράκ έχουν εξαγριώσει την τρομοκρατική ομάδα: "Δεν έχουν καμία επιλογή στο μυαλό τους, αλλά να χτυπήσουν πίσω" σχολιάζει.

Υπολογίζεται ότι περίπου 12.000 ξένων μαχητών, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών, έχουν ταξιδέψει στη Συρία για να πολεμήσουν ενάντια στην κυβέρνηση σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Mike Rogers, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Πληροφοριών, έχει προειδοποιήσει ότι εκατοντάδες Αμερικανοί είχαν ενταχθεί στην ISIL και θα μπορούσαν να επιστρέψουν στις ΗΠΑ χρησιμοποιώντας τα αμερικανικά διαβατήρια τους.

"Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος διότι δεν ξέρουμε κάθε άτομο που έχει ένα αμερικανικό διαβατήριο αλλά έχει φύγει και εκπαιδευτεί για να μάθει πώς να πολεμήσει".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail