Έξω από τα δόντια ο Ασαντ: Οι χρηματοδότες της τρομοκρατίας τώρα το παίζουν πολέμιοί της

Στρατής Μαζίδης

Συνάντηση ανάμεσα στο σύριο πρόεδρο Bashar al-Assad και τον ιρακινό Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Faleh al-Fayyad, απεσταλμένο του Ιρακινού πρωθυπουργού Haider al-Abadi.

Ο al-Fayyad ενημέρωσε τον πρόεδρο Assad για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράκ και τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση του Ιράκ και ο λαός για να αντιμετωπίσουν τους τρομοκράτες, ενώ δόθηκε έμφαση κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην ανάγκη να ενισχυθεί η συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας που πλήττει τη Συρία και το Ιράκ και η οποία αποτελεί απειλή για την περιοχή και τον κόσμο.

Ο πρόεδρος Assad δήλωσε ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας αρχίζει πιέζοντας τα κράτη που την υποστηρίζουν και χρηματοδοτούν τις τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία και το Ιράκ και που τώρα ισχυρίζονται ότι είναι πολέμιοι της τρομοκρατίας.

Ο Assad εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο της διαρκούς συνεργασίας με τις ιρακινές ηγεσίες όσον αφορά την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών οργανώσεων, σημειώνοντας ότι η συνεργασία αυτή έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα για τις δύο χώρες στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο al-Fayyad υποστήριξε τη δύναμη των σχέσεων μεταξύ της Συρίας και του Ιράκ και την ανάγκη να αρθεί κάθε εμπόδιο που δυσχεραίνει την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, προκειμένου να επικρατήσουν η ασφάλεια και η σταθερότητα στην περιοχή.

* απόδοση για τη Freepen.gr από το SANA
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail