ΞΥΠΝΑΤΕ! Ποια απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ; Έχετε δει ληστές να επιστρέφουν κλοπιμαία;

Του Στρατή Μαζίδη

Οι ελληνικές κυβερνήσεις εκτός από το να μας πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, έχουν και μια άλλη συνήθεια.
Να το κάνουν και την κατάλληλη στιγμή. Αυγουστιάτικα πάρτε τον ΕΝΦΙΑ στο κεφάλι.

Και μετά τα διάφορα σοκ με τις απίθανες περιπτώσεις που διαβάσαμε, όχι ότι είναι λογικό για το σπίτι σου να σκας πχ € 600,00 ή € 1.200,00 ήρθε η προετοιμασμένη λογική - και καλά - λύση. Οι ...προϋποθέσεις απαλλαγής.

Επιτρέψτε μου. Κοροϊδία απαλλαγής.

Για να δούμε:

  • Θα χορηγείται έκπτωση 50% στον φορολογούμενο, τον ή τη σύζυγο και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του επί του ποσού του φόρου που βεβαιώθηκε αν διαπιστώνεται οικονομική αδυναμία πληρωμής της συνολικής οφειλής, εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:
α) το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους δεν υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή την σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος
β) το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα ο υπόχρεος δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ο ή η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του, λαμβανομένου υπόψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας, δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ. και δεν έχουν ή δεν ευθύνονται με ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν έχουν ρυθμιστεί προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Διαγράφεται ο φόρος για οικογένειες με τρία παιδιά και πάνω και για όσους έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:
α) Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος
β) το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων της οικογένειας, λαμβανομένου υπόψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας, δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ. και δεν έχουν ή δεν ευθύνονται με ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν έχουν ρυθμιστεί προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Μα για πόσο μ@λάκες μας περνάτε;

Καταρχήν βάζουν ένα εισόδημα το οποίο είναι αμφισβητίσιμο. Δηλαδή ένα άτεκνο ζευγάρι που βγάζει πχ € 9.350,00 και ο ένας είναι ελεύθερος επαγγελματίας και ζουν στο ενοίκιο, αλλά έχουν 1-2 ακίνητα, μπορούν να πληρώσουν πχ 1300 ευρώ ΕΝΦΙΑ;

Το κλειδί όμως είναι η δεύτερη προϋπόθεση μιας και την πρώτη μπορούν να την επιδιώξουν πολλοί. Τα 150 τμ!

Η μεγάλη μερίδα των φορολογουμένων στα οποία στοχεύει η επιδρομή έχει ως επί το πλείστον δύο ακίνητα, δύο κτίσματα δηλαδή στην κατοχή της τα οποία βέβαια αθροιστικά διαπερνούν το όριο που μπήκε ακριβώς για αυτό, για να το υπερβαίνει η πλειοψηφία αυτών από τους οποίους θέλουμε να τα αρπάξουμε!

Για θυμηθείτε λίγο με το ΕΕΤΑ τις προϋποθέσεις απαλλαγής. Ήταν καμιά 10αρια. Ώστε στο τέλος ελάχιστοι να απαλλάσσονται και συνήθως εκείνοι από τους οποίους δε θα εισέπραττε και πολλά το κράτος.

Ή το ψευδο-επίδομα των μακροχρόνια ανέργων όπου ως μακροχρόνια άνεργος δεν ορίστηκε όποιος δεν έχει εργασία εδώ και αρκετό καιρό αλλά εκείνος ο οποίος ως Χουντίνι θα εκπλήρωνε τις δύσκολες προϋποθέσεις που έθετε το κράτος για να φτάσει να δικαιούται το 200αρικο. Κι έτσι καταλήξαμε να το λαμβάνει ο 1 στους 10.

Αυτοί λοιπόν που πραγματικά έχουν μια Α ακίνητη περιουσία, με 1,2,3 διαμερίσματα, και που πραγματικά ζορίζονται, ΔΕ ΘΑ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ. Κι έτσι κλειστά διαμερίσματα είδαν φέτος το φόρο να πολλαπλασιάζεται!

Μη σας ξεγελάει κανείς. Εδώ δεν υπάρχει μια θεωρητική κουβέντα αν και πως θα πρέπει να φορολογείται η ακίνητη περιουσία. Αν ίσχυε αυτό θα είχαμε και κοινωνικά κριτήρια με πρώτο και καλύτερο την απαλλαγή της πρώτης κατοικίας, του ασύλου του οικογενειάρχη ή θα υπήρχε ένας συντελεστής που θα μείωνε σε χαμηλά επίπεδα το φόρο.

Εδώ υπάρχει ένας καθαρά εισπρακτικός φόρος. Μια ληστρική επιδρομή. Έχετε δει ποτέ εσείς ευαίσθητους κατσαπλιάδες και λήσταρχους να επιστρέφουν μέρος από τα κλεψιμέικα;

Και μας τα παίρνουν και μας δουλεύουν κατάμουτρα!

Τιμωρείστε τους όταν έρθει η στιγμή!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail