Πυρκαγιά ξέσπασε σε πετρελαιοφόρο κοντά στην Υεμένη μετά από πιθανή επίθεση των Χούτι

Freepen.gr - Ένα πετρελαιοφόρο με σημαία Παναμά δέχθηκε επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα, περίπου 10 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της πόλης Μόκα, λιμάνι της Υεμένης, ανέφερε η βρετανική εταιρεία ασφαλείας Ambrey στις 18 Μαΐου.

Η Ambrey ανέφερε σε συμβουλευτικό σημείωμα ότι η ραδιοεπικοινωνία που έλαβε έδειξε πως το πετρελαιοφόρο χτυπήθηκε από πύραυλο και ότι ξέσπασε πυρκαγιά στο πλοίο. Η εταιρεία ασφαλείας πρόσθεσε πως το δεξαμενόπλοιο είχε λάβει βοήθεια και μία μονάδα πηδαλίου ήταν λειτουργική.

Το συμβουλευτικό σημείωμα της εταιρείας κάλεσε επίσης τα σκάφη που βρίσκονται κοντά στην περιοχή όπου έλαβε χώρα το περιστατικό να είναι προσεκτικά και να αναφέρουν κάθε ύποπτη δραστηριότητα.

Νωρίτερα σήμερα, η United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO), ένα απόσπασμα του Βασιλικού Ναυτικού, ανέφερε πως ένα εμπορικό πλοίο δέχθηκε επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα, περίπου 76 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της πόλης-λιμάνι της Υεμένης αλ Χοντέιντα.

Ο καπετάνιος «επιβεβαίωσε ότι υπέστη ελαφρές ζημιές αφού χτυπήθηκε από άγνωστο αντικείμενο στην αριστερή του πλευρά», ανέφερε το UKMTO. «Το σκάφος και το πλήρωμα είναι ασφαλή και συνεχίζουν για το επόμενο λιμάνι προσέγγισής τους».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail