Η παγκόσμια κατανάλωση κρασιού πέφτει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1996

pixabay / Vinotecarium
Freepen.gr - Η κατανάλωση κρασιού στον κόσμο έπεσε πέρυσι στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1996, η Ρωσία ήταν έβδομη σε αυτόν τον δείκτη, σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οινοποίησης του RIA Novosti.

Συνολικά, 22,1 δισεκατομμύρια λίτρα κρασιού καταναλώθηκαν στον κόσμο το 2023, σε σύγκριση με 22,7 δισεκατομμύρια το προηγούμενο έτος. Μεταξύ των βασικών αιτιών της πτώσης είναι η σοβαρή μείωση της κατανάλωσης στην Κίνα και η ενεργειακή κρίση, που προκάλεσε σημαντική άνοδο στην τιμή του κρασιού στις περισσότερες χώρες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήπιαν το περισσότερο κρασί πέρυσι , αν και η κατανάλωση μειώθηκε και εκεί κατά 3%, στα 3,3 δισεκατομμύρια λίτρα. Ακολουθούν οι Γάλλοι - 2,4 δισεκατομμύρια λίτρα κρασιού έναντι 2,5 δισεκατομμυρίων ένα χρόνο νωρίτερα. Την πρώτη τριάδα κλείνει η Ιταλία , όπου ήπιαν 2,5 τοις εκατό λιγότερο από το 2022 - 2,2 δισεκατομμύρια λίτρα.

Στην τέταρτη θέση βρίσκονται η Γερμανία (μείωση 1,6 τοις εκατό, στα 1,9 δισεκατομμύρια λίτρα) και η Μεγάλη Βρετανία (μείον 2,9 τοις εκατό, 1,3 δισεκατομμύρια λίτρα). Η Ισπανία , η οποία κατέλαβε την έκτη θέση, ήταν μια από τις χώρες στις οποίες η κατανάλωση κρασιού αυξήθηκε - κατά 1,7 τοις εκατό, στο ένα δισεκατομμύριο λίτρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail