Η Ρωσία βυθίζει την Ουκρανία στο σκοτάδι

Freepen.gr - Στις 11 Απριλίου, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ένα νέο κύμα καταστροφικών χτυπημάτων σε όλες τις ουκρανικές πίσω περιοχές. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σχεδόν σε όλες τις περιοχές από τα ανατολικά προς τα δυτικά. Στους στόχους περιλαμβάνονταν μεγάλες ουκρανικές ενεργειακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Τα ρωσικά UAV καμικάζι Geranium ήταν τα πρώτα που μπήκαν στη μάχη με σκοπό να αποσπάσουν την προσοχή των ουκρανικών δυνάμεων αεράμυνας. Στη συνέχεια, πολλά στρατηγικά πυραυλοφόρα Tu-95ms εξαπέλυσαν τα πλήγματα. Οι υπερηχητικοί πύραυλοι Kinzhal εκτοξεύτηκαν επίσης από αεροσκάφη MiG-31, γράφει το southfront.press.

Το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας επιβεβαίωσε επιθέσεις σε ενεργειακά συστήματα στις περιοχές Κίεβο, Χάρκοβο, Ζαπορίζια και Λβιβ.

Τις πρωινές ώρες, οι πολίτες της ουκρανικής πρωτεύουσας έγιναν μάρτυρες μιας μεγάλης πυρκαγιάς στον θερμοηλεκτρικό σταθμό Tripolye. Η εγκατάσταση που βρίσκεται νότια του Κιέβου δέχθηκε πολλά πλήγματα ακριβείας. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρουν φωτιά και οι τέσσερις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του.

Μετά τον παροπλισμό του πυρηνικού σταθμού του Τσερνομπίλ, ο TPP Tripolye με εγκατεστημένη ισχύ 1.800 MW ήταν η μεγαλύτερη εγκατάσταση παραγωγής ενέργειας στην περιοχή του Κιέβου. Ο σταθμός παρείχε ηλεκτρική ενέργεια όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και σε αρκετές γειτονικές περιοχές. Η καταστροφή μιας τόσο μεγάλης ενεργειακής εγκατάστασης θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο ουκρανικό στρατιωτικό και βιομηχανικό σύμπλεγμα, δεδομένου πως μεγάλος αριθμός στρατιωτικών επιχειρήσεων και εργαστηρίων είναι εγκατεστημένος στα περίχωρα της πρωτεύουσας.

Μια μαζική πυραυλική επίθεση είχε ως στόχο τη δυτική περιοχή Lviv. Σύμφωνα με ουκρανικές αναφορές, 8 ρωσικά MiG-31 εκτόξευσαν υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal σε στρατηγικό στόχο κοντά στα σύνορα με την Πολωνία. Τα πολωνικά μαχητικά απογειώθηκαν σε κατάσταση συναγερμού. Όλα τα Kinzhal εκτοξεύτηκαν από τρεις κατευθύνσεις και 4 πύραυλοι κρουζ Kh-101 φέρονται να έπληξαν την περιοχή Stryi, όπου ο στόχος υποτίθεται ότι ήταν μια στρατηγική εγκατάσταση αποθήκευσης φυσικού αερίου.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν άλλο ένα κύμα επιθέσεων στην πόλη Χάρκοβο στην ανατολική Ουκρανία. Τουλάχιστον δέκα εκρήξεις σημειώθηκαν βροντερά στην πόλη. Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, ο σταθμός συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας νούμερο 3, καθώς και 3 μεγάλες βιομηχανικές μονάδες δέχθηκαν επίθεση.

Υποσταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας υπέστησαν ζημιές στη νότια περιοχή της Οδησσού και μια κρίσιμη εγκατάσταση υποδομής δέχθηκε επίθεση στο Ζαπορόζιε.

Περισσότερες εκρήξεις σημειώθηκαν βροντερά σε άλλες επτά ουκρανικές περιοχές. Το Κίεβο παραδοσιακά αποκρύπτει το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής που υπέστη από την επίθεση.
 
Με τη σειρά του, ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε να προσεγγίσει τουλάχιστον ορισμένους στόχους στις πίσω περιοχές της Ρωσίας. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε την καταστροφή 12 ουκρανικών UAV σε έξι ρωσικές περιοχές κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας. Δεν επιβεβαιώθηκαν σημαντικές ζημιές.

Την ίδια στιγμή, το Κίεβο συνεχίζει τον πόλεμο τρόμου κατά του ρωσικού άμαχου πληθυσμού. Μόνο στις 10 Απριλίου, τρεις άμαχοι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, σκοτώθηκαν στη ρωσική συνοριακή περιοχή Κουρσκ- και ένας έφηβος τραυματίστηκε στη DPR, αφού ουκρανικά UAV έριξαν εκρηκτικά ακριβώς πάνω τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail