Έρευνα: Σχεδόν τα δύο τρίτα των Γερμανών θα ήθελαν να δουν αλλαγή καγκελαρίου

Bundesregierung/Steins
Freepen.gr - Σχεδόν τα δύο τρίτα των κατοίκων της Γερμανίας θα ήθελαν να δουν μια αλλαγή καγκελάριου και αντί του Όλαφ Σολτς στη θέση αυτή η πλειοψηφία θα ήθελε να δει τον σημερινό υπουργό Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το ινστιτούτο INSA για λογαριασμό της εφημερίδας Bild.

Το 64,3% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της αντικατάστασης του Σολτς με τον Πιστόριους. Συνολικά ερωτήθηκαν 1.004 άτομα.

Νωρίτερα η Bild και η ιταλική La Repubblica ανέφεραν πως ο Σολτς ενδέχεται να αποχωρήσει από τη θέση του καγκελάριου στις αρχές του 2024, αλλά δε δόθηκαν συγκεκριμένες πηγές πληροφόρησης. Ο Πιστόριους κατονομάστηκε και από τα δύο δημοσιεύματα ως ο πιθανότερος διάδοχος του Σολτς.

 Τα χαμηλά ποσοστά του κυβερνητικού συνασπισμού αναφέρονται ως λόγοι για την πιθανή παραίτησή του, καθώς και το σκάνδαλο απάτης της Wirecard που ξέσπασε το 2020, όταν ο Σολτς ήταν υπουργός Οικονομικών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail