Το αντιτορπιλικό USS Thomas Hudner αναχαίτισε επίθεση με drones καμικάζι στην Ερυθρά θάλασσα

USS Thomas Hudner (DDG-116) -  U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 3rd Class Cameron Pinske.
Freepen.gr - Ένα αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke των Ηνωμένων Πολιτειών που περιπολεί στην Ερυθρά Θάλασσα αναχαίτισε πολλαπλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας τα οποία εκτοξεύθηκαν από περιοχές που ελέγχονται από τους Χούθι στην Υεμένη, ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ.

"Το πρωί (ώρα Υεμένης) της 23ης Νοεμβρίου, το USS Thomas Hudner (DDG 116) κατέρριψε πολλαπλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας που εκτοξεύτηκαν από περιοχές που ελέγχονται από τους Χούτι στην Υεμένη", ανέφερε η CENTCOM σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο X.

Η διοίκηση πρόσθεσε πως "το πλοίο και το πλήρωμα δεν υπέστησαν ζημιές ή τραυματισμούς", χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την αναχαίτιση.

Η αναχαίτιση πραγματοποιήθηκε μόλις μία ημέρα αφότου οι Χούτι δήλωσαν ότι επιτέθηκαν με πυραύλους κρουζ εναντίον στρατιωτικών στόχων στην νοτιότερη ισραηλινή πόλη Εϊλάτ. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως τα μαχητικά αεροσκάφη του αναχαίτισαν έναν πύραυλο πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα. Δεν υπήρξαν αναφορές για επιπτώσεις.

Αυτή ήταν η τρίτη αναχαίτιση από αμερικανικό πολεμικό πλοίο στη Μέση Ανατολή μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου κατά του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας υπό την ηγεσία της Χαμάς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail