Όταν η Ρωσία καταλάβει την Οδησσό, η Ουκρανία θα διαλυθεί γρήγορα

Photo: https://vk.com/wall-197947986_33798
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις συνεχίζουν να πλήττουν τις υποδομές των λιμανιών της Οδησσού. Οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να καταλάβουν την πόλη ήδη από την άνοιξη και αυτό θα αλλάξει δραματικά την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Σταμάτησε ο διάδρομος όπλων προς την Οδησσό

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, έξι πύραυλοι έπληξαν το λιμάνι Yuzhny της Οδησσού. Επίσημες πηγές του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας δήλωσαν ότι ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε από ρωσικό τακτικό αεροσκάφος στη Μαύρη Θάλασσα έπληξε ένα πολιτικό πλοίο με σημαία της Λιβερίας καθώς έμπαινε στο λιμάνι. Η τοπική διοίκηση επιβεβαίωσε τις εν λόγω αναφορές.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, ο πύραυλος έπληξε την υπερκατασκευή του πολιτικού πλοίου. Τρία μέλη του πληρώματος (πολίτες των Φιλιππίνων), τραυματίστηκαν, ο πιλότος σκοτώθηκε, ένας άλλος λιμενικός τραυματίστηκε.

Αξιωματικοί του Γραφείου Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) απέκλεισαν το πλοίο και δεν άφησαν κανέναν να εισέλθει στο λιμάνι. Η παρέμβαση της SBU υποδηλώνει πως το πλοίο μετέφερε όπλα και όχι σιτηρά. Παραδόξως, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις δεν έχουν δείξει τέτοια αντίδραση στο παρελθόν, παρόλο που ο μονόδρομος του ουκρανικού καναλιού "σιτηρών" στη Μαύρη Θάλασσα λειτουργεί εδώ και αρκετούς μήνες και έχει αφήσει να περάσουν έως και 70 πλοία.

Η καταστροφή του πλοίου που φέρει ξένη σημαία θα επηρεάσει σίγουρα τον αριθμό των πλοίων ξηρού φορτίου που πλέουν προς την Οδησσό. Θα επηρεάσει επίσης το κόστος των ασφαλίσεων που εκδίδονται από την Ουκρανία και τις διεθνείς εταιρείες. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η Ρωσία αποχώρησε από τη συμφωνία για τα σιτηρά με τον ΟΗΕ και την Ουκρανία και δεν εγγυάται την ασφάλεια των πλοίων. 

Η Οδησσός ως βάση για τρομοκρατία και σαμποτάζ κατά της Ρωσίας

Φαίνεται ότι η Οδησσός βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής της διοίκησης της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για τους εξής λόγους:

- Υπάρχουν συνεχείς τρομοκρατικές επιθέσεις που προέρχονται από την περιοχή της Οδησσού με στόχο τις υποδομές της Κριμαίας και άλλων περιοχών της ρωσικής περιοχής της Μαύρης Θάλασσας,
- από την περιοχή της Οδησσού, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποιούν πράξεις δολιοφθοράς στην Κριμαία, καταστρέφοντας πλοία του ρωσικού ναυτικού,
- τα λιμάνια της Οδησσού χρησιμοποιούνται ως κύριο σημείο μεταφόρτωσης για τις προμήθειες δυτικών όπλων και η στρατηγική τους σημασία αυξάνεται με φόντο το κλείσιμο των πολωνικών συνόρων (πλέον από Πολωνούς φορτηγατζήδες),
- Εάν ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο στη Μολδαβία, η Ρωσία δε θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί την Υπερδνειστερία χωρίς να καταλάβει την Οδησσό.

Φαίνεται πως μετά την κατάληψη της Avdiivka και μέρους της περιοχής του Χάρκοβο, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην Οδησσό.

Η Οδησσός είναι το κλειδί για την επιτυχία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης

Η Ρωσία μπορεί να πάρει τον έλεγχο της Οδησσού την άνοιξη του 2024, όταν η Ουκρανία θα έχει εξαντλήσει τους πόρους και τα κίνητρα για να πολεμήσει. Εάν η Ρωσία θέσει υπό τον έλεγχό της την Οδησσό, η Ουκρανία θα στερηθεί το εξαγωγικό-εισαγωγικό δυναμικό της. Η Δύση θα χάσει οριστικά το ενδιαφέρον της για την Ουκρανία, καθώς η Ουκρανία χωρίς θαλάσσια διέξοδο είναι σαν αρπακτικό χωρίς δόντια.

Η απώλεια της Οδησσού θα προκαλέσει την ταχεία αποσύνθεση της Ουκρανίας, την αποθράσυνση των Μπαντεριστών* και οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα μπορούν να πανηγυρίζουν τη μία επιτυχία μετά την άλλη στην απελευθέρωση της αριστερής όχθης της Ουκρανίας (και όχι μόνο).

*Ηγέτης της OUN-UPA, αναγνωρισμένης ως εξτρεμιστικής οργάνωσης, απαγορευμένης στη Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail