Είστε προετοιμασμένοι για τις κατακλυσμικές αλλαγές της Γης που είναι καθ' οδόν;

Pixabay
Μια απολύτως τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη στη Ρωσία έχει δημιουργήσει ένα σύννεφο σκόνης και τέφρας μήκους χιλίων μιλίων. Ναι, αυτό είναι "φυσιολογικό". Τις τελευταίες ημέρες είδαμε επίσης μια θεαματική έκρηξη λάβας στο όρος Αίτνα στην Ιταλία, η ηφαιστειακή δραστηριότητα έχει προκαλέσει ένα ολοκαίνουργιο νησί να εμφανιστεί στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας και χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν στην Ισλανδία καθώς ηφαιστειακό μάγμα βγαίνει στην επιφάνεια κοντά στην πόλη Γκρίνταβικ. Εάν κατανοείτε την περίοδο της παγκόσμιας ιστορίας στην οποία ζούμε, τότε γνωρίζετε ήδη ότι αυτό που βιώνουμε τώρα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού είναι εντελώς και εντελώς απροετοίμαστο για τις αποκαλυπτικές «αλλαγές της γης» που πλησιάζουν ραγδαία.

MICHAEL SNYDER - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Προσωπικά, έμεινα έκπληκτος όταν άκουσα για το τι συνέβαινε στη Ρωσία.

Ήξερα ότι είχε γίνει μια έκρηξη, αλλά δεν ήξερα πως είχε δημιουργήσει ένα σύννεφο σκόνης και στάχτης μήκους 1.000 μιλίων:

Το ψηλότερο ηφαίστειο της Ευρασίας εξερράγη βίαια, ρίχνοντας στον αέρα ένα σύννεφο σκόνης και τέφρας μήκους 1.000 μιλίων (1.600 χιλιομέτρων), σύμφωνα με νέες δορυφορικές εικόνες της NASA.

Το Klyuchevskoy, που μερικές φορές αναφέρεται ως Klyuchevskaya Sopka, είναι ένα ενεργό στρατοηφαίστειο στη χερσόνησο Καμτσάτκα της Ρωσίας, όπου βρίσκονται περισσότερα από 300 άλλα ηφαίστεια. Η κορυφή του Klyuchevskoy βρίσκεται στα 15.584 πόδια (4.750 μέτρα) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, καθιστώντας το ψηλότερο από οποιοδήποτε άλλο ηφαίστειο στην Ασία ή την Ευρώπη, σύμφωνα με την Ομάδα Αντίδρασης Ηφαιστειακής Έκρηξης της Καμτσάτκα (KVERT).

Εκρήξεις αυτού του μεγέθους έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν δραματικά το κλίμα ολόκληρου του πλανήτη.

Την 1η Νοεμβρίου, το σύννεφο σκόνης και τέφρας από αυτή την έκρηξη έφτασε στην πραγματικότητα σε μέγιστο ύψος επτάμισι μίλια:

Το Klyuchevskoy εκρήγνυται συνεχώς από τα μέσα Ιουνίου. Όμως, την 1η Νοεμβρίου, μια τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη απελευθέρωσε έναν χείμαρρο καπνού και τέφρας, που έφτασε σε μέγιστο ύψος 7,5 μιλίων (12 χλμ.) πάνω από την επιφάνεια της Γης, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Γης της NASA.

Αυτό είναι σοβαρό.

Αλλά επειδή συμβαίνει στη Ρωσία, οι περισσότεροι άνθρωποι στον δυτικό κόσμο απλά δεν ενδιαφέρονται για το τι συμβαίνει.

Εν τω μεταξύ, το ταχέως ανερχόμενο μάγμα βρίσκεται τώρα μόλις περίπου 500 μέτρα από την επιφάνεια κοντά στην πόλη Γκρίνταβικ της Ισλανδίας:

Μια τεράστια εισβολή μάγματος μήκους εννέα μιλίων, ακριβώς βορειοδυτικά του Γκρίνταβικ, έχει σχηματιστεί και αναπτύσσεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, με το μάγμα να θεωρείται ότι απέχει μόλις 500 μέτρα από την επιφάνεια.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, οι ειδικοί έλεγαν πως το μάγμα συσσωρεύεται τρία μίλια κάτω από το έδαφος, αλλά τώρα έχει ανέβει πολύ πιο κοντά, αν οι εκτιμήσεις είναι σωστές.

«Σε αυτό το στάδιο, δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί ακριβώς εάν και πού μπορεί να φτάσει το μάγμα στην επιφάνεια», ανέφερε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ελπίζω ότι όλοι έχουν φύγει εδώ και καιρό από αυτήν την περιοχή, γιατί φαίνεται πως μια μεγάλη έκρηξη θα μπορούσε να είναι επικείμενη.

Πριν από την εκκένωση, οι κάτοικοι της περιοχής μπορούσαν κυριολεκτικά να ακούσουν «βροντή στο έδαφος», καθώς το γρήγορα κινούμενο μάγμα προκάλεσε σεισμό μετά από σεισμό ακριβώς κάτω από τα πόδια τους:

Οι κάτοικοι στην Ισλανδία φοβούνται ότι τα σπίτια στην εκκενωμένη πόλη Γκρίνταβικ θα μπορούσαν να «παγώσουν στο χρόνο όπως η Πομπηία» εάν καλυφθούν από λάβα.

Η Βρετανίδα ομογενής Anne Sigurdsson, 66, μετακόμισε στην Ισλανδία από το Carlisle πριν από επτά χρόνια με τον σύζυγό της Siggi, 63. Είπε στη Mirror: «Αυτό το νησί θα μπορούσε να διαλυθεί. Φοβόμαστε πως το Γκρίνταβικ μπορεί να καταλήξει παγωμένος στο χρόνο όπως η Πομπηία».

Είπε ότι μπορούσε να ακούσει τους ισχυρούς σεισμούς να μαστίζουν την περιοχή πριν προλάβει να τους νιώσει, περιγράφοντάς τους ως «βροντή στο έδαφος».

Δυστυχώς, αυτό θα μπορούσε να είναι μόνο η αρχή των προβλημάτων της Ισλανδίας.

Σύμφωνα με έναν ηφαιστειολόγο, αυτό που βλέπουμε αυτή την στιγμή θα μπορούσε να είναι μέρος μιας «νέας φάσης έκρηξης» που θα μπορούσε ενδεχομένως να διαρκέσει για εκατοντάδες χρόνια:

Η διαφαινόμενη έκρηξη ηφαιστείου της Ισλανδίας είναι μόνο η αρχή μιας νέας εποχής ηφαιστειακών εκρήξεων που θα διαρκέσει για αιώνες, με τη συσσώρευση μάγματος κάτω από την παράκτια πόλη Γκρίνταβικ να σηματοδοτεί ότι θα ακολουθήσουν περισσότερα, προειδοποίησαν οι επιστήμονες.

Το ηφαίστειο Fagradalsfjall στη χερσόνησο του Reykjanes απειλεί να εκραγεί, με το Μετεωρολογικό Γραφείο της Ισλανδίας να λέει πως η «πιθανότητα ηφαιστειακής έκρηξης είναι υψηλή» και μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή τις επόμενες ημέρες.

Μετά από 800 χρόνια αδράνειας, μια έκρηξη του 2021 σηματοδότησε την έναρξη ενός νέου κύκλου ηφαιστειακής δραστηριότητας και τώρα ο ηφαιστειολόγος του Κέιμπριτζ, Clive Oppenheimer, λέει ότι η έκρηξη μπορεί να ξεκίνησε «μια νέα φάση έκρηξης» που θα μπορούσε να διαρκέσει αιώνες.

Φυσικά, δεν είναι μόνο η Ισλανδία που βλέπει ασυνήθιστη σεισμική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Ηφαιστειότητας του Ινστιτούτου Smithsonian, 19 ηφαίστεια εκρήγνυνται σε όλο τον κόσμο αυτή την στιγμή, αλλά αυτή η λίστα «δεν περιλαμβάνει όλα τα ηφαίστεια που εκρήγνυνται»:

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Ηφαιστειότητας του Ινστιτούτου Smithsonian παρακολουθεί νέες εκρήξεις και ενημερώνει τη λίστα με τα ηφαίστεια που εκρήγνυνται αυτήν τη στιγμή τις Τετάρτες. Η πιο πρόσφατη ενημέρωση δείχνει τρεις νέες εκρήξεις, ανεβάζοντας το σύνολο της λίστας σε 19 εκρήξεις ταυτόχρονα. Η λίστα δεν περιλαμβάνει όλα τα ηφαίστεια που εκρήγνυνται.

Οι νέες ηφαιστειακές εκρήξεις κάνουν κάποιους ανθρώπους να εκφράζουν τις ανησυχίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

"Τα ηφαίστεια εκρήγνυνται ταυτόχρονα στην Ιταλία, την Ισλανδία, την Ιαπωνία, το Μεξικό, τη Ρωσία, τις Φιλιππίνες κ.λπ. Παρακάτω είναι ένας χάρτης ηφαιστειακής δραστηριότητας του 2013 έναντι του 2023. Απόλυτα φυσιολογικό, σωστά;" ένα άτομο δημοσίευσε στο X, πρώην Twitter.

Δυστυχώς, οι αλλαγές που συμβαίνουν στον πλανήτη μας θα επιταχυνθούν πολύ τους μήνες και τα χρόνια που είναι μπροστά μας.

Είστε έτοιμοι λοιπόν;

Είστε προετοιμασμένοι για πραγματικά κατακλυσμικές αλλαγές της Γης;

Μια πρόσφατη έρευνα ανακάλυψε ότι το 34 τοις εκατό των Αμερικανών «πιστεύει πως μπορεί να είναι ο μόνος επιζών της αποκάλυψης»:

Το ένα τρίτο των Αμερικανών (34%) πιστεύει ότι μπορεί να είναι ο μόνος επιζών της αποκάλυψης, αποκαλύπτει νέα έρευνα. Η δημοσκόπηση με 2.000 ενήλικες στις ΗΠΑ εξέτασε πώς θα συνέβαινε αυτό και διαπίστωσε ότι αυτοί οι ερωτηθέντες πιστεύουν πως θα ξεπεράσουν τους πάντες λόγω των ισχυρών τους δεξιοτήτων επιβίωσης (54%) και της προσαρμοστικότητας (53%).

Τρεις στους 10 θεωρούν τους εαυτούς τους ως το «αουτσάιντερ» της αποκάλυψης, ενώ περισσότεροι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι είναι το «κορυφαίο σκυλί» που αναμφίβολα θα επιζούσε από όλα αυτά (33%). Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, η ιδανική «ομάδα επιβίωσης» που θα έφτιαχναν για να ξεπεράσουν την αποκάλυψη περιλαμβάνει τους Dwayne «The Rock» Johnson (43%), Chuck Norris (36%), Superman (33%), John Cena (26%), και MacGyver (23%).

Για μένα, αυτή η έρευνα καθιστά πολύ σαφές πως οι Αμερικανοί παρακολουθούν πάρα πολύ τηλεόραση.

Αυτό δεν είναι παιχνίδι.

Αυτός είναι ο πραγματικός κόσμος και η ψυχρή, σκληρή πραγματικότητα του θέματος είναι ότι ο πλανήτης μας γίνεται πολύ ασταθής.

Θα παροτρύνω λοιπόν όλους να προετοιμαστούν όσο μπορούν, γιατί πολύ μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές βρίσκονται μπροστά μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail