Όρμπαν: Ο κίνδυνος οικονομικής κατάρρευσης θα μπορούσε να αναγκάσει την ΕΕ να σταματήσει να βοηθά την Ουκρανία

Φωτογραφία: επίσημη σελίδα του Viktor Orban στο Facebook
Freepen.gr - Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξόδεψε περισσότερα από 730 εκατομμύρια ευρώ για να στηρίξει την Ουκρανία αλλά η καταστροφή της οικονομικής κατάστασης θα μπορούσε να αναγκάσει την ΕΕ να σταματήσει να δίνει χρήματα στο Κίεβο και να υποστηρίξει μια ειρηνική διευθέτηση, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν στο Radio Kossuth.

«Νομίζω πως η καταστροφή της οικονομικής κατάστασης θα είναι ο αποφασιστικός παράγοντας που θα αναγκάσει τις κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ να ενταχθούν στο «στρατόπεδο ειρήνης» και να τερματίσουν τον πόλεμο το συντομότερο δυνατό, γιατί η Ουκρανία δεν μπορεί να πολεμήσει αυτόν τον πόλεμο εάν δεν το κάνουμε δώστε του όπλα και πολλά χρήματα», είπε ο Όρμπαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε ενάμιση χρόνο, η Ευρωπαϊκή Ένωση δαπάνησε περισσότερα από 181 δισεκατομμύρια φιορίνια (730 εκατομμύρια ευρώ) για να στηρίξει το Κίεβο, αλλά αυτό δεν έφερε πιο κοντά την ειρήνη, αλλά απλώς την καθυστέρησε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail