Κλιμακώνει ο Ράμα, στέλνει μπουλντόζες σε ελληνικές περιουσίες

Στη γνωστή τακτική της  επιβολής αντιποίνων ώστε να τιμωρήσει όχι μόνο τον Φρέντι Μπελέρη αλλά και τους ψηφοφόρους που αψήφησαν τις απειλές και την επιχείρηση εκφοβισμού και οδήγησαν σε μια προσωπική ήττα τον Έντι Ράμα, καταφεύγει το αλβανικό κράτος.

Από: liberal.gr

Χθες, τρεις ημέρες μετά τις εκλογές, που ο κ. Ράμα είδε να χάνει ο εκλεκτός του και να εκλέγεται ο Φ. Μπελέρης εναντίον του οποίου είχε εξαπολύσει προσωπική επίθεση την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές οι μπουλντόζες της «Κεντρικής Υπηρεσίας Χωροταξίας»… θυμήθηκαν ξαφνικά την εφαρμογή αποφάσεων κατεδαφίσεων ακινήτων, επιλεκτικά εναντίον ψηφοφόρων του Φ. Μπελέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο έχουν βρεθεί δυο τουριστικές επιχειρήσεις στις Δρυμάδες, που η μια έχει ήδη νομιμοποιηθεί ενώ η άλλη έχει ενταχθεί στη διαδικασία νομιμοποίησης, ενώ αργά το βράδυ επιδόθηκε ειδοποίηση κατεδάφισης και για ακίνητο ομογενούς στο Ποτάμι της Χειμάρρας.

Αυτή είναι μια παλιά τακτική του αλβανικού κράτους για τον εκφοβισμό και εκβιασμό των ομογενών στη Χειμάρρα και παράνομες κατεδαφίσεις είχαμε επίσης το 2022 αλλά και το 2017 όταν προκλήθηκε και διπλωματική κρίση μεταξύ των δυο χωρών και εκτός των άλλων με απόφαση του τότε ΥΠΕΞ αφαιρέθηκε η ελληνική ιθαγένεια του δημάρχου Χειμάρρας (και ηττημένου των τελευταίων εκλογών) Γ. Γκόρου.

Με την κίνηση αυτή ο Ε. Ράμα επιχειρεί να τιμωρήσει τους κατοίκους της Χειμάρρας, αλλά και να ρίξει το γάντι στην Αθήνα καθώς μετά τις «απειλές» ότι θα μιλήσει μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, όπως παρέπεμψε στην αλβανική… δικαιοσύνη για την υπόθεση Μπελέρη, ετσι και τώρα θα παραπέμψει στην... ανεξάρτητη Υπηρεσία Χωροταξίας. Που ξαφνικά αποφάσισε τρεις ημέρες μετά τις εκλογές να κατεδαφίσει κτίρια  που ανήκουν σε ομογενείς υποστηρικτές του Φ. Μπελέρη.

Όμως υπάρχει μια ακόμη σοβαρή διάσταση τα όσα διαδραματίζονται στην Αλβανία. Δεν είναι μόνο η συνεχιζόμενη κράτηση του Φ. Μπελέρη αλλά και η περιπέτεια υγείας του Παντελή Κοκαβέση, ο οποίος κρατείται στο νοσοκομείο των Τιράνων, ενώ έχει υποβληθεί σε εγχείρηση μεταμόσχευσης καρδιάς και έχει επείγοντα χαρακτήρα η μετακίνησή του στην Αθήνα για το ραντεβού εξετάσεων που έχει τις επόμενες ημέρες στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Η κατάσταση της υγείας του σύμφωνα με πληροφορίες έχει επιδεινωθεί και λόγω λοίμωξης που εμφανίστηκε στη διάρκεια της κράτησης του.

Στα Τίρανα βρίσκεται ο ΓΓ του ΥΠΕΞ πρέσβης Χάρης Λαλάκος, που την Πέμπτη αναμένεται να επισκεφθεί τους δυο συλληφθέντες, τον Φ. Μπελέρη και τον Π. Κοκαβέση και να έχει επαφές με την αλβανική πλευρά.

Τους δύο κρατουμένους είχε επισκεφθεί χθες το πρωί η Ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα Ντίνα Καμίτση, όμως η Αθήνα με την αποστολή του ΓΓ του ΥΠΕΞ θέλει να στείλει το μήνυμα στον κ. Ράμα ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να εγκαταλείψει στην τύχη του τον Ελληνισμό στην Αλβανία αλλά υποθέσεις όπως αυτή που στήθηκε στη Χειμάρρα θα παραμείνει στην κορυφή της ατζέντας των ελληνοαλβανικών και αλβανοευρωπαϊκών σχέσεων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail