Οι «μουγκές εκλογές» δημιουργούν νευρική κρίση στα κόμματα

Μία και σήμερα έμεινε ως τη λήξη της προεκλογικής περιόδου και τρεις ημέρες μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες στις πιο …μουγκές εκλογών ίσως ολόκληρης της μεταπολίτευσης.

Από: ieidiseis.gr - Βασίλης Σκουρής [18/5]

Τα κομματικά επιτελεία ανησυχεί ιδιαίτερα το μεγάλο ποσοστό των πολιτών που δεν τοποθετείται ως προς το τι θα πράξει στις 21 Μαΐου. Τα ανησυχεί ακόμα ο μεγάλος αριθμός αναποφάσιστων, που την Πέμπτη πριν τις κάλπες δείχνει να ξεπερνάει κατά πολύ τις 600.000! Τέλος, τα ανησυχεί ιδιαίτερα η αποχή, όχι μόνο ως προς το ύψος της, αλλά και ως από πού αυτή θα προέρχεται. Υπενθυμίζουμε ότι ο Κώστας Καραμανλής έχασε με μεγάλη διαφορά τις εκλογές του 2009 από τον Γιώργο Παπανδρέου, λόγω κυρίως της αυξημένης αποχής των «γαλάζιων» ψηφοφόρων- κάτι που φοβίζει και σήμερα το μέγαρο Μαξίμου. Το γεγονός, άλλωστε, ότι ο Κ. Μητσοτάκης διαβεβαιώνει ότι από αυτές τις εκλογές δεν βγαίνει κυβέρνηση, προκειμένου να …κάψει την απλή αναλογική, συμβάλλει τα μέγιστα στην αύξηση της αποχής, καθώς κάποιοι επιλέγουν να πάνε στις δεύτερες κάλπες, όπου οι πιθανότητες συγκρότησης είναι πολύ περισσότερες.

Σε αυτό το πλαίσιο, επόμενες ημέρες τα επιτελεία των κομμάτων ρίχνουν το βάρος τους, την αύξηση της συσπείρωσής τους, τη μείωση της αποχής και την αποφυγή μεγάλου λάθους από τον αρχηγό τους.
Τι μπορεί να γίνει τις δυο ημέρες που απομένουν ως τη λήξη της επίσημης προεκλογικής περιόδου;

Λίγα πράγματα.

Θα επιχειρηθεί ακόμα μεγαλύτερη πόλωση, η οποία όμως δεν περνάει στην κοινωνική βάση, όχι τουλάχιστον στο βαθμό που είχαμε συνηθίσει έως τώρα.

Επίσης, θα επιδιωχθεί η δημιουργία κλίματος νίκης, μέσω των τελευταίων συγκεντρώσεων των κομμάτων. Ο Κ. Μητσοτάκης, για παράδειγμα, μιλάει σήμερα στην Θεσσαλονίκη και αύριο στο …Θησείο (αποφεύγει το Σύνταγμα, λόγω αδυναμίας να το γεμίσει), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και αύριο στην Πάτρα.

Τι άλλο περιμένουμε; Τις συνήθεις δημοσκοπήσεις των δυο τελευταίων ημερών, όπου αναμένεται να επιχειρηθεί η «διόρθωση» των έως τώρα προβλέψεών τους, αναλόγως και των ευρημάτων τους, ώστε να μην εκτεθούν στην κοινή γνώμη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail