Η μοναδική αδιανόητη επιλογή Κασιδιάρη αν θέλει να βραχυκυκλώσει το πολιτικό σύστημα

Το συνταγματικό πραξικόπημα που μεθόδευσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να αποκλείσει το Εθνικό Κόμμα Έλληνες από τις εκλογές δεν έγινε φυσικά επειδή ο Κασιδιάρης είναι ναζί, ούτε γιατί έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ούτε για κανέναν άλλον από τους λόγους που επικαλούνται τα ΜΜΕ. Αν ο Κασιδιάρης δεν είχε απήχηση στο εκλογικό σώμα και δεν συγκέντρωνε στις δημοσκοπήσεις ποσοστό ικανό να τον βάλει στη Βουλή, κανείς δεν θα ασχολείτο μαζί του. 

Από: capital.gr - Stirlitz

Όλος ο ντόρος έγινε επειδή απλούστατα η Νέα Δημοκρατία, λόγω της τεράστιας φθοράς που έχει υποστεί από τα τραγικά κυβερνητικά πεπραγμένα της, έψαχνε απεγνωσμένα τρόπο να κατεβάσει όσο το δυνατόν περισσότερο την πήχη της αυτοδυναμίας ώστε να είναι και δεύτερη τετραετία πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης και να εφαρμόσει (με τον γνωστό αυταρχικό τρόπο που γνωρίσαμε στο πρόσφατο παρελθόν) τις επώδυνες για την Ελλάδα αποφάσεις που του υπαγορεύουν τα υπερατλαντικά αφεντικά του, τις οποίες γνωρίζει αλλά μας τις φυλάει για έκπληξη. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει αφενός να μπουν στη Βουλή όσο το δυνατόν λιγότερα κόμματα (ιδανικά, μόνο 5) και αφετέρου να είναι αθροιστικά μεγάλο το ποσοστό των κομμάτων που δεν θα καταφέρουν να μπουν στη Βουλή.

Οι εκλογομάγειροι της Νέας Δημοκρατίας πιστεύουν ότι με τον αποκλεισμό του Εθνικού Κόμματος Έλληνες το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό ψηφοφόρων του που οι δημοσκοπήσεις το προσδιορίζουν γύρω στο 5%, μοιραία θα διασκορπιστεί και επομένως θα επιτευχθούν και οι δύο παραπάνω στόχοι. Αν μάλιστα μείνει εκτός Βουλής και η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου -πράγμα όχι απίθανο μετά τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν μεταξύ των στελεχών της τις τελευταίες εβδομάδες- ο Μητσοτάκης θα μπορεί να πιάσει την αυτοδυναμία ακόμη και με ποσοστό 32%.

Το ζήτημα είναι πώς θα αντιδράσει ο Κασιδιάρης στην κατάφωρα αντισυνταγματική αδικία που υπέστη. Θα περιοριστεί σε μια αντίδραση δια της νομικής οδού ή θα ενεργήσει και στο πολιτικό πεδίο ώστε να κάνει τη μέγιστη δυνατή ζημιά στον Μητσοτάκη; Από τις δηλώσεις που έκανε μετά τον αποκλεισμό του κόμματός του από τον Άρειο Πάγο δείχνει ότι ποντάρει στο ότι θα υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές τον Ιούλιο στις οποίες ελπίζει ότι θα συμμετάσχει κανονικά με το κόμμα του.

Κανείς όμως δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα πάμε όντως σε δεύτερες εκλογές. Σε μεγάλο βαθμό αυτό θα εξαρτηθεί από το αν στις εκλογές της 21ης Μαΐου οι ψηφοφόροι του Εθνικού Κόμματος Έλληνες ενεργήσουν συντονισμένα ή όχι. 

Αν ο Κασιδιάρης δεν δώσει σαφή γραμμή στους ψηφοφόρους του και αυτοί απέχουν από τις κάλπες ή ρίξουν άκυρη ψήφο ή διασκορπιστούν σε μικρά κόμματα τα οποία δεν θα μπουν τελικά στη Βουλή, πιθανώς ο Μητσοτάκης να καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση μαζί με το ΠΑΣΟΚ ή να υπάρξει κυβέρνηση ειδικού σκοπού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜέΡΑ25 για να διαλευκάνει το μείζον σκάνδαλο των υποκλοπών. 

Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, ωστόσο, η Ελλάδα θα διατρέξει τον τεράστιο κίνδυνο να οδηγηθεί στις "Πρέσπες του Αιγαίου" έναντι της Τουρκίας και αυτή θα είναι μία ανεπανόρθωτη εθνική συμφορά. 

Αν πάλι ο Κασιδιάρης καθοδηγήσει τους ψηφοφόρους του να πάνε μαζικά σε ένα μικρό κόμμα και να του δώσουν ώθηση να μπει στη Βουλή, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι το κόμμα αυτό δεν θα υποκύψει στον πειρασμό την επομένη των εκλογών να στηρίξει μία κυβέρνηση Μητσοτάκη. Άρα η μόνη επιλογή που έχει ο Κασιδιάρης στην παρούσα φάση είναι να κατευθύνει τους ψηφοφόρους του προς ένα κόμμα το οποίο: 1) σίγουρα θα μπει στη Βουλή, και 2) δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχει ποτέ στον σχηματισμό οποιασδήποτε κυβέρνησης. 

Με τα σημερινά δεδομένα το μόνο κόμμα που πληροί και τις δύο παραπάνω προϋποθέσεις είναι το ΚΚΕ. Με τον τρόπο αυτό ο Κασιδιάρης θα βραχυκυκλώσει όλο το πολιτικό σύστημα και πιθανότατα θα έχει τον Ιούλιο τη δεύτερη ευκαιρία που θέλει. Μπορεί να ακούγεται αδιανόητο ότι ψηφοφόροι του πατριωτικού χώρου θα ψηφίσουν ΚΚΕ αλλά θεωρώ ότι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα ο Κασιδιάρης δεν έχει άλλη εναλλακτική επιλογή. Τον συμφέρει, νομίζω, να βοηθήσει ο ίδιος να κατευθυνθούν οι πολικές εξελίξεις προς τα εκεί που επιθυμεί αντί να περιμένει παθητικά να το κάνουν αυτό άλλοι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail