Σερβία: Τα τρακτέρ βγήκαν στους δρόμους

Φωτό: rts.rs
Σέρβοι αγρότες, με αιτήματα για «μειώσεις στα καύσιμα και αύξηση της τιμής αγοράς ορισμένων αγροτικών προϊόντων» από την κυβέρνηση, διαδήλωσαν με τα τρακτέρ τους σε πολλές περιοχές της χώρας.

Από: echedoros.blog

Διαδήλωσαν στις περιοχές Νόβι Σαντ, Κράλιεβο, Κραγκούγεβατς και Σουμπότιτσα.

Οι αγρότες, που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία μπροστά από τον εκθεσιακό χώρο στο Νόβι Σαντ με τα τρακτέρ τους, είπαν ότι προέβησαν σε αυτή τη διαμαρτυρία αφού τα αιτήματά τους δεν έγιναν δεκτά στη συνάντησή τους με την πρωθυπουργό Άνα Μπρνάμπιτς και τον υπουργό Γεωργίας Μπράνισλαβ Νεντίμοβιτς.

Ο Γκόραν Φιλίποβιτς, ένας από τους διαδηλωτές, δήλωσε ότι η διαμαρτυρία οργανώθηκε για χάρη της «επιβίωσης» των Σέρβων αγροτών και είπε, «Προς το παρόν, δεν θα αποκλείσουμε την πόλη και δεν θα ενοχλήσουμε τους πολίτες. Θα σταματήσουμε στην άκρη του δρόμου για να δουν οι αρχές ότι είμαστε εκεί. Δεν θα μετακινηθούμε από εδώ μέχρι να ικανοποιηθούν τα περισσότερα αιτήματά μας».

Μια άλλη διαδηλώτρια, η  Μιλέτα Σλανκάμενατς, δήλωσε ότι είχε προβλήματα στο χωριό της επειδή συμμετείχε στις διαδηλώσεις, αλλά ανέφερε την κατάσταση στην αστυνομία.

«Σύμφωνα με όσα  ανακοίνωσαν οι κτηνοτρόφοι, ζήτησαν, μεταξύ άλλων, να καθοριστεί η ελάχιστη τιμή αγοράς γάλακτος στα 78 δηνάρια ανά λίτρο συν ΦΠΑ, στη συνέχεια επιδοτήσεις ανά στρέμμα τουλάχιστον 35.000 δηνάρια, πριμοδοτήσεις για το γάλα 20 δηνάρια ανά λίτρο , μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης», όπως αναφέρει η σερβική ραδιοτηλεόραση RTS.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail