Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει ανεπιστρεπτί το δρόμο προς τα μονοψήφια ποσοστά

Ήταν σταθερή μου πεποίθηση μετά το 2019 ότι ο Τσίπρας δεν επρόκειτο να ξανακυβερνήσει ποτέ ως πρωθυπουργός. Πρακτικά είχε «τελειώσει» πολιτικά με την προδοσία της Μακεδονίας. Δεν μπορεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μην είχαν αντιληφθεί αυτό που ήταν πασιφανές. Πιθανολογώ ότι ο μόνος λόγος που κρατούσαν τον Τσίπρα στην αρχηγία ήταν ο φόβος της διάσπασης αφού δεν υπάρχει άλλη προσωπικότητα που να μπορεί να τον αντικαταστήσει εγγυώμενη την ενότητα του κόμματος. 

Από: capital.gr - Stirlitz

Φυσικά ο Τσίπρας δεν μπορούσε να παραιτηθεί αμέσως μετά την προχθεσινή εκλογική συντριβή του διότι ακολουθούν νέες εκλογές σε έναν μήνα - και ο στρατηγός δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψει τον στρατό του καταμεσής μιας μάχης. Απλώς αναβλήθηκε η παραίτησή του για το βράδυ της 25ης Ιουνίου. Θεωρώ ότι ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό προσκήνιο -αφού έκανε τη «βρώμικη δουλειά» με το ξεπούλημα της Μακεδονίας- έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί, και έχει πάρει ανεπιστρεπτί τον δρόμο προς τα μονοψήφια ποσοστά που είχε επί δεκαετίες. Όλα δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ κινείται προς την κατάληψη της δεύτερης θέσης με τον σταδιακό επαναπατρισμό των ψηφοφόρων του που είχαν μετατοπιστεί προς τα αριστερά τα προηγούμενα χρόνια.

Το πρόβλημα είναι πως στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου (κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει χρονικά) που θα λάβει χώρα η «αλλαγή φρουράς» στη δεύτερη θέση του πολιτικού σκηνικού, η Νέα Δημοκρατία δεν θα έχει ουσιαστικά αντίπαλο πολιτικό δέος. Αυτό αποτελεί τεράστιο κίνδυνο όχι μόνο για τα εθνικά μας θέματα (οδυνηρές υποχωρήσεις έναντι της Τουρκίας, βαθύτερη εμπλοκή μας στον πόλεμο της Ουκρανίας κ.ά.) αλλά και για μείζονα ζητήματα της καθημερινότητας όπως η επικείμενη εισαγωγή του ψηφιακού ευρώ που θα κάνει τις τράπεζες και το κράτος συνδιαχειριστή της τσέπης μας, και η συνέχιση της αντικατάστασης πληθυσμού στη χώρα μας. 

Ο Μητσοτάκης έχει δείξει ξεκάθαρα ότι είναι ένας άνθρωπος της επικοινωνίας και όχι της ουσίας, ότι είναι αυταρχικός, αλαζόνας και αδίστακτος και δεν σέβεται κανέναν θεσμό. Συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά του κλασικού Μαυρογιαλούρου και εκπροσωπεί έναν πολιτικαντισμό παλαιάς κοπής που (σε εμένα τουλάχιστον) είναι εξαιρετικά αποκρουστικός. Τώρα πλέον, όπως διαμορφώνονται οι πολιτικοί συσχετισμοί, ο Μητσοτάκης θα είναι εντελώς ανεξέλεγκτος για τα επόμενα 4 χρόνια αφού δεν θα έχει απέναντί του ούτε υπολογίσιμη αντιπολίτευση ούτε αδέσμευτα ΜΜΕ να τον ελέγχουν. Η δημοκρατία μας που ήταν ήδη προβληματική, θα είναι στο εξής ανάπηρη - ιδίως αν ο Μητσοτάκης καταφέρει να εξασφαλίσει τους 180 βουλευτές που χρειάζεται για να αλλάξει το Σύνταγμα κατά πώς τον βολεύει. 

Αφού όμως ο ελληνικός λαός επέλεξε να εμπιστευθεί και πάλι αυτόν τον πολιτικό απατεώνα, καλή τύχη σε όλους μας διότι δυστυχώς το μέλλον διαγράφεται εξαιρετικά ζοφερό. Ελπίζω ο Θεός να φυλάξει την πατρίδα μας από τα χειρότερα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail