Προς όφελος της Ελλάδος

Τι το όφελος για την χώρα από τις χθεσινές  προεδρικές εκλογές στην Τουρκία; Η οριακή νίκη του εξασθενημένου Ταγίπ Ερντογάν χρειάζεται δεύτερη μετά 15θήμερον επανάληψη της αναμετρήσεως κι αν τελικώς εξασφαλίσει την προεδρία όπως διαφαίνεται, ο Ερντογάν θα είναι διαφορετικός με την αλαζονική μέχρι τούδε στάση του. Πάνε οι μεγαλοστομίες περί ελεύσεως των Τούρκων «ένα βράδυ» στα Ελληνικά νησιά, παρέχεται μία ανάπαυλα στην ρητορεία των συνεργατών του και παχιά λόγια αλλά όχι δράσις του, με εξαίρεση την Κύπρο την Αγιασοφιά και το Τουρκολυβικό σύμφωνο. Εκεί πρέπει να στρέψει τις προσπάθειες του ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών,τώρα.

Από: energia.gr - Του Κώστα Κόλμερ

Με δύο λόγια …ίδιος ο χαβάς αλλά χαμηλή η ένταση. Η Αμερικανική πολιτική απέτυχε να ανατρέψει το Ερντογανικό καθεστώς - άρα θα στραφεί περισσότερο προς την Ελλάδα, για την άμυνα της Ουκρανίας από την «γραμμή» Αλεξανδρουπόλεως που ακύρωσε την γεωπολιτική αξία των Στενών.

Οι Ευρωπαίοι θα προσπαθήσουν να εξευμενίσουν το θηρίο αλλά τα δόντια του πια πέφτουν. Η Ρωσσία διατηρεί ένα ασταθή σύμμαχο και η Κίνα έναν επικριτή για τους μουσουλμάνους Κινέζους που δύσκολα βιώνουν υπό κομμουνιστικό καθεστώς

Ο εξοπλισμός των Ελληνικών νήσων του Αιγαίου δεν θα θιγεί και το πρόγραμμα ενδυναμώσεως των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων θα συνεχισθή αδιατάρακτο αφού Ελληνική κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφωνούν γι’ αυτό μετά τις βουλευτικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής. Πισωγυρίσματα αποκλείονται. Η ΝΔ απέκτησε εγγυητές απέναντι στους Τουρκόφιλους «συνεργάτες» της. Απομένει η κήρυξη της ΑΟΖ αλλά κι αυτή γίνεται πιο εύκολη με τον Ερντογάν παρά με τον Κιλιτσαντάρογλου.

Συνοψίζω: Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Τουρκία είναι προς όφελος της Ελλάδος, διότι θα μπορούσε να είναι και χειρότερο. Ελπίζω να μην ανατραπεί εντός του προσεχούς 15θημέρου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail