Εκτός Βουλής θέλει τα κόμματα στα δεξιά της η ΝΔ - Για να κατέβει ο πήχης της αυτοδυναμίας

Να μην εκπροσωπηθεί κοινοβουλευτικά κανένα κόμμα στα δεξιά της στις προσεχείς εκλογές, πλην της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου για το οποίο δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία!

Από: ieidiseis.gr - Βασίλης Σκουρής

Στόχος του Μαξίμου είναι το ποσοστό κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής να ξεπερνάει το 10%, ει δυνατόν και το 12%, ώστε η αυτοδυναμία να μπορεί να είναι εφικτή σε δεύτερες κάλπες, εφόσον βεβαίως η ΝΔ αναδειχθεί πρώτο κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι με 10% εκτός Βουλής η αυτοδυναμία με τον εκλογικό νόμο Μητσοτάκη - Βελόπουλου χρειάζεται 37,5%, ενώ με 8% χρειάζεται 38,3%! 

Δυο κόμματα, πάντως, δεν θα πείραζαν και πολύ το Μαξίμου να μπουν στη Βουλή, καθώς θα μπορούσαν δυνητικά να αποτελέσουν στηρίγματα στη Νέα Δημοκρατία, εφόσον πάντα αναδεικνυόταν πρώτο κόμμα. Ο λόγος για το κόμμα Θ. Τζήμερου-Φαΐλου Κρανιδιώτη, που δεσμεύεται να δώσει ανοχή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και για το ΕΑΝ του Αναστάσιου Κανελλόπουλου που θεωρείται διεμβολίσιμο. Και αυτό καθώς στελεχώνεται από πρόσωπα που ήταν στο ΛΑΟΣ όπως ο Αϊβαλιώτης και ο Ροντούλης. Είσοδο των δυο αυτών κομμάτων στη Βουλή, πάντως, δεν φαίνεται, με τη ΝΔ να έχει ως βασικό στόχο τα κόμματα που θα μείνουν εκτός Βουλής να συγκεντρώνουν ποσοστό 10 ή και 12%! Στο πλαίσιο αυτό συμβάλλει και ο κατακερματισμός των ψηφοφόρων του κόμματος Κασιδιάρη, με ένα μέρος της να πηγαίνει στο ΕΑΝ του Αν. Κανελλόπουλου αλλά να μην αρκεί ώστε το κόμμα του πρώην αντιεισαγγελέα να συγκεντρώνει το όριο του 3% προκειμένου να εισέλθει στη Βουλή.

Για την Ελληνική Λύση η υπονόμευση που άρχισε τώρα δεν αφορά τη μη είσοδό της στη Βουλή στις εκλογές της 21ης Μαΐου, αλλά το πριόνισμά της αποσκοπεί ώστε με νέες κινήσεις να μείνει εκτός Βουλής σε τυχόν δεύτερες εκλογές! 

ΥΓ1: Το ίδιο επιδιώκεται και για το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

ΥΓ2: Να κατεβεί ενιαίος ο χώρος της ακροδεξιάς, δημιουργώντας «μέτωπο» απέναντι στη ΝΔ μάλλον ανήκει στη χώρα της φαντασίας, αφού οι φιλοδοξίες των ηγετίσκων ξεπερνούν κάθε όριο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail