Εκλογές και Εθνικά Συμφέροντα

Όποιος  δεν γνώριζε τις διαχρονικές πρακτικές εντυπωσιασμού του ΣΥΡΙΖΑ θα έβγαζε το συμπέρασμα ότι επίκειται πολιτική αλλαγή όπως ήταν και το βασικό προεκλογικό σύνθημα του Τσίπρα.

Από: analyst.gr

Όμως η πραγματικότητα ήταν διαφορετική, τα τρικ δεν θα μπορούσαν να καλύψουν την καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ κάτι που φάνηκε όταν άνοιξαν οι κάλπες.

Ο πολιτικός σεισμός με την έκδοση των αποτελεσμάτων ήταν τρομερός, η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε το τέλος μιας σειράς πρακτικών, συμπεριφορών και προσεγγίσεων που έγιναν ανεκτά για μια χρονική περίοδο στα πλαίσια μιας περιόδου σύγχυσης και δυσμενών οικονομικών συγκυριών  συνέπεια μνημονίων και οικονομικών ελέγχων από τους πιστωτές μας.

Ο κυνισμός, η χυδαιότητα, το μίσος, η τοξικότητα  διαίρεσαν την κοινωνία με αποκορύφωμα το δημοψήφισμα του 2015.

Οι αριστερόστροφες υπό μανδύα τεχνοκρατικής και ιδεολογικής ανωτερότητας εξωπραγματικές πολιτικές, τύπου εξόδου από την ΕΕ, παράλληλου νομίσματος, κρατικοποίησης τραπεζών και ΔΕΚΟ, ανοικτών συνόρων, χαλαρής διοίκησης, στοίχισαν στην χώρα με περιττά μνημόνια και υποθήκευση της κρατικής περιουσίας για 99 χρόνια.

Οι μαθητευόμενοι μάγοι προσπάθησαν να διαλύσουν κάθε δομή του κράτους προς όφελος του κομματικού στρατού τους, ενώ με τους συνήθεις τρόπους βάζοντας τις ετικέτες του φασίστα, του ρατσιστή, του αντιδραστικού, σε οποιανδήποτε έχει διαφορική εικόνα για την διακυβέρνηση και το μέλλον της χώρας προσπαθούσαν να επιβάλουν την απόλυτη σιωπή.

Όπου ένιωθαν ότι αυτό δεν είναι εφικτό έβαζαν τα καλοπληρωμένα τρολ  να εξαπολύουν επιθέσεις άλλοτε καλοστημένες με  σκοπό την συρρίκνωση  και αλλοίωση του μηνύματος που εξέπεμπαν οι διαφορετικές φωνές και άλλοτε με επιθέσεις δολοφονίας χαρακτήρων αδιαφορώντας για τις όποιες επιπτώσεις.

Μίσος, χυδαιότητα, κυνισμός, τοξικότητα, με σκοπό την εξουσία.

Ξέχασαν ότι ο μέσος Έλληνας πολίτης λειτουργεί πολιτικά  με γνώμονα ένα καλύτερο αύριο όπως αυτό θα διαμορφωθεί από φερέγγυα πρόσωπα και δομημένα επαρκώς προγράμματα, χωρίς εκείνα τα στεγανά που χαρακτηρίζουν συμπεριφορές  με πολιτικές αγκυλώσεις λόγω ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που βασίζονται σε γεγονότα και δοξασίες του παρελθόντος.

Ξέχασαν ότι ο  απλός πολίτης  ευθυγραμμίζεται  πολιτικά με αξίες που διαμορφώνονται στην βάση της  κοινής λογικής ενώ γρήγορα αντιλαμβάνεται όταν σε οριακές περιπτώσεις υιοθετεί πλειοψηφικά ρεύματα  ξένα προς τη κουλτούρα του, την αμεσότητα αποπομπής τους στην πρώτη ευκαιρία.

Το να βάζουμε συγκεκριμένη πολιτική ετικέτα σε διάφορες περιοχές της χώρας και να  δίνουμε πολιτικούς επιθετικούς προσδιορισμούς αυτό δεν συνάδει με βασικές αρχές του πολιτικού πολιτισμού ειδικά όταν τα διαχρονικά εκλογικά αποτελέσματα δεν προσφέρουν ανάλογη βάση προσδιορισμού.

Αυθαίρετα βέβαια ο καθένας μπορεί να βγάζει όποιο συμπέρασμα θέλει, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό υποκρύπτει ιδιοτελή υπόβαθρο και αδυναμία ανάλυσης.

Η κοινή λογική όμως διαχωρίζει την ιδιοτέλεια από την ζώσα πραγματικότητα αγνοώντας στοιχεία που εμφιλοχωρούν όταν οι παρωπίδες δεν επιτρέπουν την έστω και τυπική αναγνώριση μια συγκυρίας.

Διότι εάν δεν υπάρχει έστω και η ελάχιστη δυνατότητα αναγνώρισης της πραγματικότητας που βιώνουμε τότε το όποιο συμπέρασμα εξάγεται από τους αδυνατούντες είναι άνευ σημασίας και δεν χρήζει ούτε τυπικής απάντησης.

Βέβαια πέρα από την καταγραφή της δύναμης των πολιτικών κομμάτων αφού ο σχηματισμός κυβέρνησης στην παρούσα φάση είναι ανέφικτος, μια σημαντική παράμετρος του εκλογικού αποτελέσματος είναι η εικόνα που καταγράφηκε στην Ροδόπη.

Σημαντικό γεγονός που δεν πρέπει να αγνοηθεί .

Ο κομματισμός είναι έμφυτος της εκλογικής διαδικασίας, το αντίθετο θα ήταν περίεργο, πλην όμως έχει τα όρια του όταν προσκρούει στο εθνικό συμφέρον.

Είναι λυπηρό πολιτικά κόμματα να αναγνωρίζουν εντός της ελληνικής επικράτειας μηχανισμούς που έρχονται σε άμεση σύγκρουση με την επίσημη εθνική πολιτική μόνο και μόνο για να κερδίσουν μια ή δυο έδρες στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Βλέποντας τον εκλογικό χάρτη, η μόνη περιοχή που δεν βρίσκεται στα μπλε είναι της Ροδόπης και αυτό λόγω της παρέμβασης και μάλιστα απροκάλυπτης από τουρκικούς μηχανισμούς υπέρ υποψηφίων βουλευτών που αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι αποδεχόμενοι πλήρως συνθήματα όπως : ‘ η ψήφος του Τούρκου πάει σε Τούρκο ΄.

Το να βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα κομματικά του συμφέροντα πάνω από τα εθνικά είναι απόλυτα καταδικαστέο δίνοντας με αυτό τον τρόπο πρόσφορο έδαφος σε αντεθνικά στοιχεία να δραστηριοποιούνται προς όφελος εχθρικών επιδιώξεων.

Η θρησκευτική μειονότητα της Θράκης δεν μπορεί να αφεθεί στον σφικτό εναγκαλισμό του συστήματος του Τουρκικού Προξενείου δίνοντας το λάθος μήνυμα για το ποιος ελέγχει το βασικό δημοκρατικό δικαίωμα τους.

Ο Τσίπρας εάν είχε λίγο τσίπα, μιας και η πολιτική του κατάρρευση κάλλιστα θα μπορούσε να διαχωριστεί από την ηθική, θα έπρεπε άμεσα να αποκηρύξει το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ροδόπη.

Είναι τόσο εξόφθαλμη πλέον η μηδενιστική του δραστηριότητα που δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι στην Θράκη δεν υπάρχει ούτε τοποτηρητής, ούτε ανθύπατος, υπάρχει μια θρησκευτική μειονότητα πλήρως ενσωματωμένη στον εθνικό κορμό της χώρας.

Είναι λυπηρό κάποιος που έχει διατελέσει πρωθυπουργός να μην έχει το σθένος της έστω και μιας στοιχειώδους αντίδρασης στην προσπάθεια εναγκαλισμού του μουσουλμανικού στοιχείου της Θράκης από Τουρκικούς μηχανισμούς.

Διότι πλέον δεν μιλάμε για προπαγάνδα, για έρπουσα διοχέτευση αντεθνικών θέσεων από μηχανισμούς απόλυτα εχθρικούς, αλλά για γεγονός, για εκλεγμένους βουλευτές που αυτοχαρακτηρίζονται Τούρκοι και που ανάλογα θα δραστηριοποιηθούν εντός του ελληνικού κοινοβουλίου.

ΛΕΚΚΑΣ  ΣΑΡΑΝΤΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail