Να'τος πετιέται από 'ξαρχής

Κατέβηκε στις εκλογές έχοντας ανεβάσει τον πληθωρισμό επισήμως λίγο πιο πάνω από το 50% τον Μάρτιο. Τον περασμένο Οκτώβριο ήταν στο 85% και βάλε. Η αγοραστική δύναμη του πολίτη έχει γίνει σκόνη.

Από: philenews.com - Χρήστος Μιχαηλίδης

Κατέβηκε σε εκλογές με έναν απολογισμό από τους σεισμούς του περασμένου Φεβρουαρίου, που σοκάρουν. Δεν μιλάμε απλώς για καταστροφή, αλλά για πραγματική συμφορά: Μόνο στην Τουρκία, είχαμε 50.783 νεκρούς, 297 αγνοούμενους ακόμα, 107.204 τραυματίες σε 11 από τις 17 επαρχίες της χώρας που υπέστησαν τις επιπτώσεις του Εγκέλαδου. Τουλάχιστον, 15,73 εκατομμύρια πολίτες και 4 εκατομμύρια κτήρια «επηρεάστηκαν» από τους σεισμούς. Καταστράφηκαν σχεδόν 345.000 διαμερίσματα.

Οι διπλωματικές του κινήσεις στη διεθνή πολιτική σκηνή δεν του απέφεραν κανένα κέρδος – έπιασαν πάτο, όπως λέει κι ένας φίλος μου.

Εάν λοιπόν μετά από όλα αυτά η ενωμένη αντιπολίτευση δεν κατάφερε να τον περάσει, αλλά αντίθετα αυτός της ρίχνει 5% στο κεφάλι, ε μπράβο του!

Δεν ξέρουμε, βεβαίως, τι θα γίνει στον καθοριστικό επαναληπτικό γύρο, αλλά αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο Ερντογάν είναι καβάλα στο άλογο και, ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι τον περάσει η παρέα του Κιλιντσιάρογλου, ο νυν Πρόεδρος έχει εξασφαλίσει ήδη τέτοια πλειοψηφία στην Βουλή που οι «άλλοι» δεν θα μπορέσουν να περάσουν τίποτα.

Πάμε, λοιπόν, τώρα να ξεδώσουμε λιγάκι, με τα παρατράγουδα από τον διαγωνισμό της Eurovision. Χαμός γίνεται στα social media με τον χαμηλό βαθμό που έδωσε η Μητέρα Πατρίδα στο παιδί της. Προκαταβολικά, ομολογώ ότι το θέμα δεν το θεωρώ σοβαρό, ούτε και με προβληματίζει ιδιαίτερα. Αντίθετα, με διασκεδάζει!

Επειδή όμως, παρατράβηξε το πράγμα (ως και ο Κοτζιάς, όπως θα διαβάσετε, έκανε παρέμβαση με θέση πατριωτική), εγώ λέω να ηρεμήσουμε λιγάκι, όσοι έχουμε αφηνιάσει δηλαδή με το 4άρι της Ελλάδας στην Κύπρο για την Eurovision και να κοιτάξουμε να τακτοποιήσουμε κάπως, όσο γίνεται δηλαδή, τα …εθνικά μας κωλύματα. Έχουμε πολύ πιο σοβαρές εκκρεμότητες να τακτοποιήσουμε, από το να διατηρήσουμε αρραγές το εθνικό μέτωπο της «μιας φωνής» σε έναν απλώς διασκεδαστικό –και τίποτ’ άλλο– διαγωνισμό τραγουδιού!

Επιβεβαίωση όμως αυτής της «εθνικής παραίσθησης», έρχεται και από τον αλήστου μνήμης πρώην υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκο Κοτζιά, ο οποίος έγραψε στο τουίτερ, με αφορμή το τραγούδι της Κύπρου, το εξής μνημειώδες: «Το τεσσάρι στην Κύπρο στο Eurovision δεν είναι το πρόβλημα, αλλά το αποτέλεσμα, ένα ακόμα δείγμα της προσπάθειας που κάνουν πολλές πλευρές του κυρίαρχου συστήματος να αποξενωθεί η ελληνική κοινωνία από τη Μεγαλόνησο και το Κυπριακό, ώστε να προωθηθούν τα απορριπτικά σχέδιά τους».

Υπάρχουν πολλοί στο νησί που πιστεύουν το συγκεκριμένο θεώρημα. Για αυτό και είναι πολύ δημοφιλής εκεί ο ξεχασμένος εδώ πρώην υπουργός, ο οποίος και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τελευταία, αποτυχημένη προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

Ειλικρινά, μα τον Θεό δηλαδή, αν ήξερα ότι με 12άρι στο τραγούδι της Κύπρου δεν θα αποξενωνόμουν από το νησί και θα βοηθούσα στην απελευθέρωσή του, ας πάει στην ευχή, θα ’λεγα και θα το έριχνα, με πολλαπλά sms μάλιστα κι ας μου κόστιζε ο κούκος αηδόνι…

ΥΓ: Να και το σχόλιο της φίλης μου εκπαιδευτικού, Ρένας Χόπλαρου στο πόνημα του Κοτζιά στο τουίτερ: «Ο πρώην ΥπΕξ Ελλάδος, ο οποίος διαχειρίστηκε τις τύχες μας στον Κραν Μοντανά. Αριστερός και καλά, αλλά μιλά σαν τον Θεμιστοκλέους. Να το εμπεδώσουμε: Από τύχη υπάρχουμε».

(*) Το «Να τη πετιέται από ’ξαρχής», από το «τη Ρωμιοσύνη μη τη κλαις» του μέγα Ρίτσου, σε μελοποίηση του, επίσης, μέγα Θεοδωράκη, προτιμώ να το συναρτώ με την αγαπημένη μου ΑΕΚ (των Αθηνών, για να μην το μπερδεύουμε και αυτό!), που στέφθηκε την Κυριακή Πρωταθλήτρια Ελλάδος. Ντουζ πουά!...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail