Οι αντιρωσικές ενέργειες των ΗΠΑ ωθούν την ανθρωπότητα στον παγκόσμιο πόλεμο, λέει ο πρώην πρωθυπουργός της Μαλαισίας

ΑΡ Ρhoto/Vincent Τhian
Freepen.gr - Οι αρχές των ΗΠΑ σπρώχνουν την ανθρωπότητα προς έναν παγκόσμιο πόλεμο συμβάλλοντας στην ανάδυση δύο εχθρικών μπλοκ, λέει ο πρώην πρωθυπουργός της Μαλαισίας Mahathir Mohamad, γράφει το πρακτορείο ΤΑΣΣ.

«Οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να πείσουν άλλες χώρες να συμμετάσχουν στη δράση κατά της Ρωσίας και η Ρωσία θα πρέπει επίσης να βρει φιλικές χώρες που θα την υποστηρίξουν», δήλωσε ο 97χρονος Μαχάθιρ σε συνέντευξή του στους Global Times. "Θα υπάρξει αντιπαράθεση μεταξύ του ανατολικού μπλοκ και του δυτικού μπλοκ. Και αυτό θα κλιμακωθεί και θα γίνει παγκόσμιος πόλεμος".

Ο Μαχάθιρ τόνισε πως η σύγκρουση στην Ουκρανία, που προκλήθηκε από τη Δύση, έχει ήδη επηρεάσει ολόκληρο τον κόσμο. Σημείωσε ότι η περίπλοκη κατάσταση έχει οδηγήσει σε αυξημένες δαπάνες για βασικά αγαθά σε όλο τον κόσμο, επηρεάζοντας αρνητικά τις αποστολές σιτηρών.

«Η πρόσκληση προς την Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ είναι πρόκληση. Στην πραγματικότητα, εάν η Ουκρανία δεν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, νομίζω ότι η Ρωσία θα αισθάνεται λιγότερο απειλούμενη και δε θα υπάρξει αντιπαράθεση. Αλλά μόλις ξεκινήσει η διαδικασία, η Ρωσία θα λάβει προληπτικά μέτρα», είπε ο Μαχάθιρ.

Επεσήμανε ότι τα κράτη του ΝΑΤΟ δεν εμπλέκονται άμεσα στη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση, καθώς η Ουκρανία δεν είναι μέλος της συμμαχίας. Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, η αντιπαράθεση με τη Ρωσία βλάπτει πολύ τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.

"Στο τέλος, αυτές [η Ρωσία και η Ουκρανία] θα πρέπει να βρουν κάποια διευθέτηση. Είναι καλύτερα για αυτούς να μιλήσουν μεταξύ τους, να συζητήσουν, να διαπραγματευτούν", είπε ο Μαχάθιρ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail