Άμμος όσο πάει το μάτι, νερά-κρύσταλλο: Η πεντακάθαρη παραλία μήκους 5 χλμ. που είναι ιδανική για κάθε ηλικία

Με μήκος που φτάνει στα 5 χιλιόμετρα είναι βέβαιο πως όση πολυκοσμία κι αν συναντήσεις στο δημοφιλές για πολλούς λόγους Μαυροβούνι, σίγουρα θα βρεις εκεί μια θέση για να απλώσεις την πετσέτα σου και να απολαύσεις τις βουτιές σου.

Από: menshouse.gr

Το Μαυροβούνι προσελκύει κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες που περνούν τις διακοπές τους στην έτσι κι αλλιώς υπέροχη Μάνη. Βρίσκεται στην ανατολική λακωνική πλευρά της περιοχής και συγκεκριμένα μόλις 2 χιλιόμετρα από το Γύθειο.

Οι λόγοι στους οποίους οφείλει την δημοφιλία της είναι πολλοί, αλλά ο κυρίαρχος βέβαια είναι ένας. Τα πεντακάθαρα καταγάλανα νερά της, χάρη στα οποία κάθε χρόνο βραβεύεται με δύο γαλάζιες σημαίες, κερδίζοντας μια θέση ανάμεσα στις ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου.

Κατά μήκος της μπορεί να συναντήσει κανείς σημεία όπου η κατάσταση είναι πλήρως οργανωμένη, με ξαπλώστρες και ομπρέλες ενώ ικανοποιημένοι θα μείνουν και εκείνοι που προτιμούν μια πιο χαλαρή προσέγγιση για τις βουτιές τους. Άλλωστε μιλάμε για μια ακτογραμμή μήκους 5 χιλιομέτρων, γεγονός που καθιστά το Μαυροβούνι όχι μόνο μία από τις ομορφότερες και καθαρότερες, αλλά και μεγαλύτερες παραλίες!

Στα υπέρ της φυσικά συγκαταλέγεται το γεγονός ότι λόγω του μεγέθους της μπορεί να ικανοποιήσει κάθε γούστο, προτίμηση και ηλικία, αλλά ειδική μνεία πρέπει να γίνει για τους λάτρεις του σερφ που ειδικά μετά τις μεσημεριανές ώρες μπορούν να απολαύσουν το αγαπημένο τους σπορ χάρη στους ανέμους που συνηθίζουν να σηκώνονται στον Λακωνικό κόλπο.

Εκείνο πάντως που πρέπει να έχετε στον νου σας εφόσον επισκεφθείτε το Μαυροβούνι είναι πως στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει η πιθανότητα να συναντήσετε φωλιές της χελώνας καρέτα-καρέτα, καθώς το συγκεκριμένο προστατευόμενο είδος καταφθάνει εκεί το καλοκαίρι. Αν και η κύριες παραλίες ωοτοκίας συναντώνται στην Ζάκυνθο, και στην Λακωνία καταγράφονται περίπου 200 περιπτώσεις, οπότε απαιτείται ο ανάλογος σεβασμός προς την άγρια ζωή.

Επιπλέον στην ίδια περιοχή συναντά κανείς και μέλη της μεσογειακής φώκιας μονάχους-μονάχους και γι’ αυτό στο Μαυροβούνι υπάρχει Σταθμός Πεδίου των εθελοντών του Συλλόγου «ΑΡΧΕΛΩΝ». Οι εθελοντές μεταφέρουν τις φωλιές, που βρίσκονται σε επικίνδυνα σημεία, ενώ παράλληλα διοργανώνονται προβολές με διαφάνειες για την ενημέρωση των επισκεπτών.


Με εφαλτήριο την παραλία μπορείτε να ανακαλύψετε και τις υπόλοιπες ομορφιές της περιοχής, εφόσον πάρετε δυνάμεις με ένα καλό φαγητό σε κάποιο από τα γραφικά ταβερνάκια που θα συναντήσετε στον ομώνυμο οικισμό.

Στα «must» βρίσκεται σίγουρα ο πύργος Τζανήμπεη (Τζανετάκη Γρηγοράκη) στο Μαραθονήσι, η καστροκατοικία του Αντωνόμπεη Γρηγοράκη στον Αγερανό και η εκκλησία της Παναγίας με σπάνιες αγιογραφίες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail