Υποχωρεί ελέω κόστους και υποδομών η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα το 2023

Μειώθηκε η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, από 19,7%, σε 18,4% το 2023, εξαιτίας του υψηλού ενεργειακού κόστους και των ανεπαρκών υποδομών φόρτισης, σύμφωνα με νέα έρευνα της Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT).

Ωστόσο, η τελευταία εκτίμηση για το 2024 δείχνει ότι το 22,6% των καταχωρήσεων νέων αυτοκινήτων θα αφορούν BEVs, μειωμένο ελάχιστα σε σχέση με το 23,3% του Ιανουαρίου.

Η οδηγία για τα οχήματα μηδενικών εκπομπών πρόκειται να τεθεί σε ισχύ το επόμενο έτος, γεγονός που καθιστά απαραίτητες περισσότερες επενδύσεις σε υποδομές και κίνητρα για την ενθάρρυνση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και την τόνωση της αγοράς.

Σύμφωνα με την έκθεση του SMMT, τα BEV σημείωσαν αύξηση 50% στις πωλήσεις σε 20.522, αποτελώντας το 15,4% της αγοράς, ενώ τα plug-in υβριδικά οχήματα αυξήθηκαν κατά 33,3% σε 8.595 και τα υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα κατά 7,7% σε 15.026, με αποτέλεσμα περισσότερα από ένα στα τρία, τον Απρίλιο, να είναι ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Από: energypress.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail