Τετραμερής Σύνοδος Κορυφής στη Μόσχα: «Η τουρκική παρουσία στη Συρία πρέπει να τερματιστεί»

Ξεκίνησε στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, Μόσχα, η συνάντηση για τη Συρία σε επίπεδο αναπληρωτών υπουργών Εξωτερικών μεταξύ Τουρκίας, Ρωσίας, Συρίας και Ιράν.

Από: echedoros-a.gr

Σύμφωνα με το ΑΑ, στην τουρκική αντιπροσωπεία επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μπουράκ Ακτσαπάρ.

Η συνάντηση άρχισε με εναρκτήρια ομιλία του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Στη συνάντηση συμμετέχουν ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, ο Σύμβουλος Πολιτικών Υποθέσεων του Υπουργού Εξωτερικών του Ιράν Αλί Ασγκάρ Χατζί και η Υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας  Εϊμέν Σούζαν.

Η συνάντηση ήταν κλειστή για τον Τύπο, σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες που προέρχονται από διπλωματικές πηγές, οι συναντήσεις στη Μόσχα θα αποτελέσουν «εδαφική έρευνα» για την αναμενόμενη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των τεσσάρων χωρών.

Τα μέρη θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το ποια ατζέντα μπορούν να συναντήσουν οι υπουργοί και ποιους τομείς συνεργασίας μπορούν να συζητήσουν.


«Μην επεμβαίνετε στην επικράτεια της Συρίας»

Την πρώτη ημέρα των συνομιλιών, οι οποίες συνεχίζονται και δεύτερη ημέρα, η Υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Εϊμέν Σούζαν συναντήθηκε με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Ρώσου Προέδρου και αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο SANA, κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε διαβούλευση και συντονισμός μεταξύ των δύο πλευρών σχετικά με την τετραμερή συνάντηση των αναπληρωτών υπουργών Εξωτερικών Συρίας, Ρωσίας, Ιράν και  Τουρκίας.

Κατά τη συνάντηση με τη ρωσική αντιπροσωπεία, η Σούζαν είπε ότι «η παράνομη τουρκική παρουσία στη Συρία θα πρέπει να τερματιστεί, δεν πρέπει να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας και να καταπολεμηθεί κάθε μορφή τρομοκρατίας».

Ο Μπογκντάνοφ σημείωσε ότι «η Ρωσία συνεχίζει να εργάζεται για να διασφαλίσει τον σεβασμό της κυριαρχίας, της ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας».

Gazete Duvar

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail