Και νέες εκλογές πριν τις ευρωεκλογές προγραμματίζει ο Μητσοτάκης αν εκλεγεί!

Με αλλαγή του εκλογικού νόμου και αύξηση του μπόνους στο πρώτο κόμμα! Οι σκόπελοι των εκλογών για την αυτοδιοίκηση, τις ευρωεκλογές, αλλά και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας! 

Παράγων αστάθειας αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακόμα και αν κατορθώσει να συγκροτήσει κυβέρνηση από τις εκλογές της 2ας Ιουλίου!

Από: ieidiseis.gr - Βασίλης Σκουρής

Η κυβέρνηση που θα προκύψει σε μια τέτοια περίπτωση είτε είναι αυτοδύναμη, είτε συνεργασίας, θα είναι οριακή ως προς την πλειοψηφία και πολιτικά ανίσχυρη.

Αν είναι αυτοδύναμη πολύ δύσκολα θα μακροημερεύσει, αν είναι συνεργασίας εκτιμάται ως πολύ πιθανόν σενάριο το μικρότερο κόμμα να μην μπορέσει να αντέξει τις πιέσεις, ιδίως που στην οικονομία θα απαιτηθούν πολιτικά δύσκολα μέτρα.

Επιπλέον, η όποια κυβέρνηση προκύψει θα έχει έναν πολύ δύσκολο εκλογικό κύκλο, που ενδέχεται να δημιουργήσει νέο πολιτικό πεδίο.

Τον Οκτώβριο θα υπάρξουν περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, στις οποίες εκτιμάται ότι θα εκτιναχθεί η εκρηκτική πολιτική ύλη που θα έχει συσσωρευτεί όλο αυτό το διάστημα, όπως φάνηκε στα Τέμπη, αλλά και όπως εκτιμάται θα φανεί στις εθνικές κάλπες, αρχής γενομένης από την 21η Μαΐου! Στις κάλπες για τη αυτοδιοίκηση ενδέχεται να επιταχυνθούν οι διεργασίες για την ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος, ενώ είναι πολύ πιθανόν ένα νέο πολιτικό τοπίο να διαμορφωθεί στις ευρωεκλογές, με δεδομένη και τη χαλαρότητα της ψήφου που επικρατεί σε αυτές.

Ο εκλογικός κύκλος που ξεκινάει από τις 21 Μαΐου φαίνεται να τρομάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που καταλαβαίνει πως ακόμα και αν κερδίσει τις εκλογές η νίκη του μπορεί να αναδειχθεί πύρρεια και η διάρκεια της κυβέρνησής του βραχύβια.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της στήλης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξετάζει σοβαρά πρώτον, να αλλάξει τον εκλογικό νόμο μεγεθύνοντας το μπόνους που δίνεται στο πρώτο κόμμα και, δεύτερον, να προκηρύξει εκλογές πριν τις ευρωεκλογές, την άνοιξη του 2024, ώστε να προλάβει τα χειρότερα.

Και ενδιαμέσως, βεβαίως υπάρχει και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου η αντιπολίτευση μπορεί να έχει την πρωτοβουλία για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Όλα αυτά, βεβαίως, υπό την προϋπόθεση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίσει τις εκλογές, καθώς είναι πιθανόν πλέον να συμβεί και το αντίθετο!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail