«Σημαντική καμπή στην τουρκική αμυντική βιομηχανία», τούρκικο δημοσίευμα

Η Τουρκία κάνει ένα νέο βήμα στην ανάπτυξη των εγχώριων όπλων της που αυξάνουν τις αμυντικές της ικανότητες, καθώς η τουρκική εταιρεία Havelsan μπόρεσε να χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για την παραγωγή αεροσκαφών, χερσαίων και θαλάσσιων drones, γράφει τη Yeni Safak.

Από: echedoros-a.gr

H Havelsan κατάφερε να χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη στην παραγωγή drones ξηράς, θάλασσας και αέρα, καθώς παρήγαγε το μη επανδρωμένο όχημα εδάφους ( UGV ) «Barkan», το θαλάσσιο drone «Sancar» και το εναέριο drone «Baha».

Αξιοσημείωτο είναι, σημειώνει το δημοσίευμα,  ότι η Havelsan συνέχισε να αναπτύσσει την παραγωγή της σε διάστημα δύο ετών, έως ότου οι προσπάθειές της κατέληξαν στην παραγωγή drones που αυξάνουν την αποτελεσματικότητα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην προστασία των συνόρων της με τους λιγότερους δυνατούς κινδύνους.

Από αυτή την άποψη, το εναέριο drone «Baha» κατασκευάστηκε σύμφωνα με πολύ προηγμένες δυνατότητες, καθώς μπορεί να δώσει πολύ ακριβείς συντεταγμένες για στόχους που καλύπτονται από σύννεφα.

Από την άλλη πλευρά, η Havelsan επιταχύνει το ρυθμό για να καταλήξει σε ένα ολοκληρωμένο τεχνολογικό σύστημα, το οποίο θα συντονίζει τα drones ξηράς και αέρος, το οποίο μπορεί να χτυπήσει στόχους σε απόσταση 50-60 km καθώς και τη δυνατότητα αποστολής σημάτων επικείμενων κινδύνων.

Σε ένα σχετικό πλαίσιο, αυτές τα μη επανδρωμένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις έρευνας και παρακολούθησης, ώστε να μπορούν να επέμβουν άμεσα σε επιχειρήσεις για την καταπολέμηση φυσικών καταστροφών και την προστασία των πετρελαιαγωγών, εκτός από τις στρατιωτικές τους αποστολές.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το ανεξάρτητο λειτουργικό σύστημα στο μη επανδρωμένο «Barkan» ενισχύει τις δυνατότητες ασφαλείας και εξαλείφει τους κινδύνους και χαρακτηρίζεται από τη δυνατότητα εργασίας σε ανώμαλο έδαφος και κακές καιρικές συνθήκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το drone Barkan είναι πολύπλευρο, καθώς μπορεί να επιτεθεί με διαφορετικούς τύπους όπλων, να μεταφέρει εξοπλισμό και πυρομαχικά, να μεταφέρει τραυματίες, να καταστρέψει βόμβες και να εξερευνήσει περιοχές και να παρακολουθήσει στόχους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail