Τρίτη επίθεση Άδωνι σε Δένδια: Στόχος ενόψει μετεκλογικών εξελίξεων ο υπουργός Εξωτερικών;

Στον Νίκο Δένδια έριξε τις ευθύνες για το νέο κυβερνητικό φιάσκο, με την ολοσέλιδη διαφήμιση στους New York Times για το «Τουρκικό Αιγαίο» - Turkaegean.

Από: ieidiseis.gr - Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

«Η όποια αντίδραση μας σε αυτού του τύπου τις προκλήσεις, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά άπτεται της Εξωτερικής μας Πολιτικής», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στον Νίκο Δένδια.

Είχαν προηγηθεί δυο ακόμα σφοδρές επιθέσεις του υπουργού Ανάπτυξης –και αντιπροέδρου της ΝΔ- στον υπουργό Εξωτερικών.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκίνησε το χορό των δηλώσεων κατά του Νίκου Δένδια, κατηγορώντας τον για «λευκή απεργία». Λίγες ημέρες μετά του επιτέθηκε και για τις παλαιότερες δηλώσεις του, με τις οποίες ο νυν υπουργός Εξωτερικών το 2018 αμφισβητούσε τον υπουργό Εξωτερικών. Τη Δευτέρα ήρθε τρίτο «κάρφωμα», αυτή τη φορά για το «Τουρκικό Αιγαίο» - Turkaegean.

Τυχαία; Και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο;

Κάποιοι βιάστηκαν να αποδώσουν το γεγονός στο ότι υπάρχει μια «αλληλοσυμπάθεια» του υπουργού Εξωτερικών με τον Κωστή Χατζηδάκη, βασικού αντιπάλου του Άδωνι για την πρώτη θέση στον Βόρειο Τομέα, αν και τελευταία προστίθεται ως ανταγωνιστής του υπουργού Ανάπτυξης και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Κάνουν λάθος, καθώς ο Άδωνις, ανεξαρτήτως των διαφωνιών που μπορεί να έχει κανείς μαζί του και που μπορεί να είναι και «κάθετες και οριζόντιες» είναι μεγάλος παίκτης, ενίοτε δε και …μπροστινός! Άλλωστε αν δεν ήθελε το Μαξίμου ή εάν το δεν βόλευαν οι επιθέσεις στον υπουργό Εξωτερικών θα τις είχε σταματήσει.

ΥΓ1: Κάποιοι επιμένουν πως ο Άδωνις παίζει και για τον εαυτό του, αφού αν η ΝΔ χάσει τις εκλογές και φύγει ο Μητσοτάκης θα είναι (παρά τις διαψεύσεις του) και ο ίδιος υποψήφιος για την ηγεσία. Γι΄ αυτό, επιμένουν οι ίδιοι, στοχοποιεί από τώρα τον Νίκο Δένδια, προσφέροντας ταυτόχρονα και καλές υπηρεσίες στον Μητσοτάκη!

ΥΓ2: Οι κακές γλώσσες, ωστόσο, χύνουν δηλητήριο: «ο Άδωνις στο τέλος συμμαχεί με αυτόν που ανοίγει «μέτωπα» ή και υβρίζει», αναφέρουν. Λέτε;

ΥΓ3: Ο υπουργός Ανάπτυξης όταν είχε προκύψει το θέμα με το «Τουρκικό Αιγαίο» - Turkaegean, είχε διατάξει ΕΔΕ στο υπουργείο του. Άρα, η ευθύνη στο υπουργείο του, όχι στο ΥΠΕΞ!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail