«Τουρκική Άμυνα»: Η Ελλάδα ανακοίνωσε το βεληνεκές του νεοαγορασμένου πυραύλου Meteor


Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε επίσημα τις πληροφορίες βεληνεκούς του πυραύλου αέρος αέρος METEOR, τον οποίο προμηθεύτηκε μαζί με τα πολεμικά αεροσκάφη Rafale, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Από: echedoros-a.gr

Η Ελλάδα αποφάσισε να προμηθευτεί 18 μαχητικά αεροσκάφη Rafale έναντι 2,3 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της σύμβασης που υπεγράφη με τη Γαλλία το 2021. 

Περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ από την πληρωμή των 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα καταβάλει η Ελλάδα στη Γαλλία στο πλαίσιο της αγοράς Rafale αποτελούνται από προμήθειες σε πυρομαχικά.

Η Ελλάδα, παρέλαβε το πρώτο της μαχητικό αεροσκάφος Rafale — από δεύτερο χέρι — τον Ιούλιο του 2021. 

Επίσης, προμηθεύτηκε πυραύλους SCALP Cruise, Exocet Anti-Ship Missile, MICA Air-to-Air Missile και METEOR RamJet Propulsion Air-to-Air Missile. 

Η Ελλάδα ανακοίνωσε επίσημα το βεληνεκές του πυραύλου METEOR, ο οποίος έχει πολύ υψηλές επιδόσεις λόγω του συστήματος πρόωσης RamJet.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε από τις επίσημες δηλώσεις της Ελλάδας το SavunmaSanayiST.com, το METEOR Air Air Missile  έχει αυτονομία 200 χιλιόμετρα, βάρος 190 κιλά, μήκος 3,65 μέτρα, διάμετρο 178 χιλιοστά και ταχύτητα 4+ Mach. 


Πίνακας από το τουρκικό δημοσίευμα

Ο METEOR -πύραυλος πέρα ​​από το οπτικό βεληνεκές - (BVR) με ενεργό αναζητητή ραντάρ έχει πολύ πιο προηγμένα χαρακτηριστικά από το AIM-120 -προηγμένο πύραυλο αέρος-αέρος μεσαίου βεληνεκούς- AMRAAM, το οποίο είναι το πρότυπο BVR των αεροπορικών δυνάμεων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Ο πύραυλος METEOR, ο οποίος ίπταται για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στον αέρα λόγω του προωστικού του συστήματος RamJet, έχει βεληνεκές σχεδόν 3 φορές μεγαλύτερο από τον πύραυλο AIM-120, ο οποίος χρησιμοποιείται επίσης από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία. 

Στο πλαίσιο του έργου GÖKHAN, η Τουρκία στοχεύει να αναπτύξει έναν πύραυλο ισοδύναμο με το METEOR, μεγαλύτερο από τον πύραυλο AIM-120, ο οποίος χρησιμοποιείται επίσης από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία. 

--

The Hellenic Information Team
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail