Γιατί ο Κ. Μητσοτάκης επιλέγει εκλογές το Μάιο - Τα μηνύματα προς τους υπουργούς

Τελεία στη σεναριολογία που… φούντωνε, μετά την εθνική τραγωδία στην κοιλάδα των Τεμπών, όσον αφορά στο χρόνο της πρώτης εθνικής κάλπης για το 2023, έβαλε ο πρωθυπουργός.

Από: capital.gr /  Του Δημήτρη Γκάτσιου

Ζητώντας από τους υπουργούς του να επικεντρωθούν στην παραγωγή του κυβερνητικού έργου (περί τα δέκα νομοσχέδια παίρνουν σειρά προς ψήφιση στη Βουλή) ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθέτησε τις εκλογές της απλής αναλογικής μετά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, με την επικρατέστερη Κυριακή να είναι η 21η του Μαΐου, καθώς μία έναρξη της προεκλογικής περιόδου καταμεσής ενός κλίματος πένθους κα οδύνης της ελληνικής κοινωνίας, όπως είναι αναμενόμενο, δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Το κλίμα, πάντως, στη συνεδρίαση της υπουργικής ομάδας ήταν βαρύ και επιτείνεται για την Ηρώδου Αττικού 19 από τα αποτελέσματα των πρώτων δημοσκοπήσεων, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Η "γαλάζια" παράταξη βλέπει τα ποσοστά της στην πρόθεση ψήφου να πέφτουν, για πρώτη φορά, κάτω από το όριο του 30%, διατηρώντας, πάντως, προβάδισμα έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και το μέγιστο των ερωτημάτων ως προς το πολιτικό σκηνικό είναι κατά πόσο η Νέα Δημοκρατία, μέσα από ένα μέτωπο κινήσεων που σχετίζονται όχι μόνο με τη διαχείριση της επόμενης ημέρας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, όσο και με την καθημερινότητα των πολιτών μπορεί να επανακτήσει τα προηγούμενα ποσοστά της, μέσα σε ένα περιβάλλον κινούμενης άμμου.

Οδηγίες προς τους υπουργούς

Σε κάθε περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που σήμερα επισκέπτεται την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων συναντήσεών τους, ζήτησε από τους υπουργούς του να είναι παρόντες στο δημόσιο διάλογο και να το πράξουν αυτό με ενσυναίσθηση, χωρίς κανένα συμψηφισμό ευθυνών, με ειλικρίνεια και αλήθεια, με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης, μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έρθουν στο προσκήνιο οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για τη νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό. Αυτό θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα αλλά, αυτό που σημειώνεται είναι ότι η κυβέρνηση δε θέλει να δημιουργήσει σε καμία περίπτωση την αίσθηση ότι το κάνει, για να αλλάξει την ατζέντα.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, την ίδια στιγμή και με τα διλήμματα της κάλπης να αλλάζουν, όπως είναι αναμενόμενο πολιτικό μοτίβο, ο πρωθυπουργός έδειξε την οδό επάνω στην οποία θα… περπατήσουν τα "γαλάζια" αφηγήματα στο δρόμο προς την εκλογική αναμέτρηση. Και αυτό έγινε μέσα από το κάλεσμα Μητσοτάκη προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να θέσουν τέλος στο "σκοτεινό κράτος του αναχρονισμού", όπως ανέφερε. "Πρόκειται για μία αντιπαράθεση διαρκείας, που είδαμε πόσες παγίδες κρύβει.

Είναι ένας πόλεμος με το σκοτεινό κράτος του αναχρονισμού. Ένα κράτος το οποίο κατά καιρούς μπορεί να παίρνει -ας είμαστε ειλικρινείς- διάφορα κομματικά χρώματα, αλλά που παραμένει βαθύ, γιατί έχει δομηθεί επί δεκαετίες πάνω σε κατεστημένες νοοτροπίες. Πάνω σε συστημικές αδράνειες, σε μικροπολιτικά τερτίπια και δυστυχώς σε ανεύθυνες συμπεριφορές. Είναι το προβληματικό κράτος το οποίο σας ζητώ να ανατρέψουμε και θα το ανατρέψουμε, σε όποιον τομέα και αυτό εκδηλώνεται, όσα εμπόδια και αν συναντήσουμε. Μόνο έτσι, το δραματικό αίτημα "ποτέ ξανά” που ακούστηκε στη Λάρισα, θα μετατραπεί σε μία δυναμική απόφαση: "Τώρα ή ποτέ”. Τώρα ή ποτέ για την αναγέννηση ολόκληρης της χώρας", τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail