Μαυροβούνιο: Ο Τζουκάνοβιτς υπόσχεται ότι δε θα μπει η χώρα στο «σκοτάδι του σερβικού κόσμου»

Το Μαυροβούνιο ψηφίζει την Κυριακή, 19 Μαρτίου,  για τον πρόεδρο της χώρας με την ελπίδα ότι οι εκλογές θα ανοίξουν τον δρόμο για την έξοδο από μια πολιτική κρίση που διαρκεί ένα χρόνο κατά την οποία δύο διαφορετικές κυβερνήσεις έχασαν ψήφους στο κοινοβούλιο.

Από: echedoros-a.gr

Εν τω μεταξύ, οι βουλευτές και ο πρόεδρος Μίλο Τζουκάνοβιτς συγκρούστηκαν για την υποψηφιότητα του νέου πρωθυπουργού. Οι πολίτες της χώρας - μέλους του ΝΑΤΟ ελπίζουν ότι η ψηφοφορία θα επιταχύνει την πορεία προς την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο λαός του Μαυροβουνίου είναι ξεκάθαρος για το τι χρειάζεται η χώρα, αλλά δεν είναι πολύ αισιόδοξος εάν αυτό θα επιτευχθεί με αυτές τις εκλογές.

«Περιμένω τη νίκη ενός πολυεθνικού, πολιτικά ισότιμου Μαυροβουνίου και να ζήσουμε μια κανονική ζωή», δήλωσε η Νάντα Άντιτς, μια 72χρονη συνταξιούχος από την Ποντγκόριτσα.

«Δεν περιμένω κάτι νέο από αυτές τις εκλογές. Νομίζω ότι το ίδιο θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από το ποιος θα έρθει στην εξουσία», δήλωσε ο  Βλάντο Γκιουρίσιτς από την Ποντγκόριτσα.

«Υπάρχει μεγάλη σύγχυση και ως εκ τούτου, υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα. Αν κάποια πράγματα ήταν λίγο πιο ακριβή, ίσως θα υπήρχε περισσότερη καθοδήγηση ή κατεύθυνση, αλλά έτσι όπως είμαστε, όλα είναι πραγματικά αβέβαια», είπε ο Ντράγκαν Μάντιτς από την Ποντγκόριτσα.

Ο Μίλο Τζουκάνοβιτς, ο φιλοδυτικός πρόεδρος του Μαυροβουνίου, ο οποίος κατείχε κορυφαία πολιτικά αξιώματα στη χώρα για περισσότερα από 30 χρόνια, διεκδικεί ξανά μια νέα θητεία.

«Οι αντίπαλοί μου έχουν μεγαλύτερη εμμονή με την ψευδαίσθηση της ήττας μου παρά με τη νίκη τους», είπε ο πρόεδρος Τζουκάνοβιτς. Η εκλογή μου ως προέδρου αποτελεί εγγύηση ότι το Μαυροβούνιο δεν θα μπει στο σκοτάδι του «σερβικού κόσμου».

Δεν διστάζουν να πουν ότι είμαι ο μόνος που στέκομαι εμπόδιο στα σχέδιά τους για «απελευθέρωση» του Μαυροβουνίου.

Η εκλογή μου ως πρόεδρος αποτελεί εγγύηση ότι το Μαυροβούνιο δεν θα μπει στο σκοτάδι του «σερβικού κόσμου», γιατί ο ευρωπαϊκός μας δρόμος είναι φωτισμένος υπό το φως ενός εμφυλίου, αντιφασιστικού, πολυεθνικού και ευρωπαϊκού Μαυροβουνίου».

Οι κύριοι αντίπαλοι του Τζουκάνοβιτς είναι ο Άντριγια Μάντιτς, επικεφαλής του φιλο-σερβικού και φιλορωσικού Δημοκρατικού Μετώπου, και ο Γιάκοβ Μιλάτοβιτς, ένας φιλοδυτικός πολιτικός και αντιπρόεδρος του κινήματος «Ευρώπη Τώρα».

--
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail