Οι παλινωδίες του Δένδια δεν είναι ούτε αθώες ούτε άσχετες με τις πολιτικές εξελίξεις

Μεγάλη πίεση υπάρχει από όλα τα «συστήματα», ώστε να πραγματοποιηθεί το Ανώτατο Υπηρεσιακό, καθώς, όπως όλα δείχνουν, οι εκλογές πάνε για Μάιο και οι δεύτερες για Ιούλιο, και έχει ο Θεός.

Από: Το Παρόν

Εάν τελικά πραγματοποιηθεί το Ανώτατο Υπηρεσιακό, οι επιλογές θα είναι δύσκολες και θα πρέπει, ειδικά στα κρίσιμα πόστα (Τελ Αβίβ, Άγκυρα), να υπάρξει στοιχειώδης συνεννόηση με την αντιπολίτευση αλλά και με τη… συμπολίτευση, ώστε να μην υπάρχουν ούτε παρατράγουδα ούτε αμφισβητήσεις μετά τις εκλογές… Τελικά, όμως, οι παλινωδίες στη συνεδρίαση του Ανώτατου Υπηρεσιακού δεν είναι και τόσο αθώες ούτε άσχετες με τις πολιτικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με διαρροές, η πρώτη αναβολή οφειλόταν σε άμεση παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου, που θεώρησε ότι δεν μπορεί ο κ. Δένδιας να προκαταλάβει τις αποφάσεις της επομένης ηγεσίας του ΥΠΕΞ, που θα προκύψει μετά τις εκλογές. Βεβαίως, τότε δεν υπήρχε ακόμη θέμα αναβολής των εκλογών και αυτό πονήρεψε όσους πιστεύουν ότι ακόμη και σε μια επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ ο κ. Δένδιας δεν θα είναι στο Νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας.

Πάντως, τώρα, με τις εκλογές να πηγαίνουν για Μάιο, η προσπάθεια να προχωρήσει το Ανώτατο Υπηρεσιακό συναντά και πάλι αντιδράσεις από το Μαξίμου, καθώς ο κ. Δένδιας επιμένει στις επιλογές του, ενώ αρνείται, όπως λένε οι διαρροές, να υλοποιήσει και κάποιες συμφωνημένες με τον κ. Μητσοτάκη τοποθετήσεις σε πόστα του εξωτερικού, θέλοντας έτσι να αποσπάσει τη συναίνεσή του για τις άλλες επιλογές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail