Ο Έντι Ράμα στην Ελλάδα: Η τέχνη μου είναι αφηρημένη και αρκετά δημοκρατική…

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, επισκέφθηκε την Ελλάδα, στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης με πίνακες και άλλα καλλιτεχνικά έργα του, ενώ είχε συναντήσεις εργασίας με ανώτατους Έλληνες αξιωματούχους.

Από: echedoros-a.gr

Ο Ράμα συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ελλάδας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον ομόλογό του Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα και τον Έλληνα διπλωμάτη Νίκο Δένδια.

Στην ομιλία του στην τελετή έναρξης της έκθεσης όπου έδωσαν το παρών και ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας, ο Ράμα τόνισε ότι η τέχνη του είναι αφηρημένη και αρκετά δημοκρατική, σύμφωνα με τον ίδιο «με την έννοια ότι επιτρέπει στον καθένα να σκέφτεται και να βλέπει ό,τι θέλει».

«Είμαι πολύ ευγνώμων για αυτή την καταπληκτική υποδοχή και για αυτό το πολύ ιδιαίτερο γεγονός. Δεν είναι η πρώτη μου έκθεση τέχνης, αλλά είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι μια χώρα ως πρωθυπουργός και στην τσάντα μου δεν έχω μόνο τις σημειώσεις μου αλλά και την τέχνη μου», είπε ο Ράμα.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά την ομιλία στην τελετή έναρξης της έκθεσης, είπε ότι η Αλβανία θεωρείται στενή φίλη, προσθέτοντας ότι «ελπίζω, σύντομα, ως μέρος της κοινής μας ευρωπαϊκής οικογένειας».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Ράμα θα συναντηθεί επίσης με εκπροσώπους επιχειρήσεων.

Trtbalkan

--

The Hellenic Information Team
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail