Νέο εκλογικό αφήγημα αναζητά η κυβέρνηση – Προβληματίζουν το Μαξίμου οι κινητοποιήσεις

Οι χθεσινές κινητοποίησες σε όλη την Ελλάδα θορύβησαν το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς οι συνεργάτες του πρωθυπουργού συνειδητοποίησαν ότι η οργή και ο θυμός των πολιτών είναι πολύ δύσκολα διαχειρίσιμος.

Από: topontiki.gr / Της Πηνελόπης Νάσσου

Με δεδομένο μάλιστα ότι στις κινητοποιήσεις πήραν μέρος άνθρωποι όλων των ηλικιών και όλων των κοινωνικών ομάδων τα πράγματα δείχνουν ιδιαίτερα δύσκολα για την κυβέρνηση, καθώς το όλο σκηνικό παίρνει έναν καθαρά αντικυβερνητικό χαρακτήρα.

Το γεγονός ακόμα ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι μετρήσεις που ξεκίνησαν από τη Δευτέρα δείχνουν τη διαφορά ανάμεσα στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει πέσει κάτω από τις τρείς ποσοστιαίες μονάδες  -από τις 6 και 7 που ήταν μέχρι πρότινος,- έχει φέρει μεγάλο προβληματισμό στο κυβερνών κόμμα.
Κάθε παιδί αξίζει μία οικογένεια _ Παιδικά Χωριά SOS

Το μεγάλο ζητούμενο για την κυβέρνηση τη συγκεκριμένη στιγμή είναι με τι αφήγημα θα πάει στις εκλογές από την στιγμή που το διακύβευα της αυτοδυναμίας έχει καεί. Δηλαδή πως θα μπορέσουν να προσεγγίσουν τους ψηφοφόρους όταν το κυρίαρχο συναίσθημα είναι οργή, ενώ ακόμα και οι ψηφοφόροι της ΝΔ διακατέχονται από ένα αίσθημα απογοήτευσης.

Κυβερνητικά στελέχη αναγνώριζαν ότι το όλο εγχείρημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς το νέο κυβερνητικό αφήγημα  θα πρέπει από την μία να πείθει τους πολίτες, ενώ από την άλλη δεν θα πρέπει  προκαλεί το λαϊκό αίσθημα.

Είναι ακόμα σημαντικό να δίνει μια προοπτική στο κυβερνών κόμμα, ενώ θα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για μετεκλογικές συνεργασίες.

Σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές η αίσθηση που υπάρχει στο επιτελείο του πρωθυπουργού είναι ότι για πρώτη φορά η συγγνώμη που είπε ο πρωθυπουργός, αλλά και όλα τα κυβερνητικά στελέχη που παρουσιάζονται σε τηλεοπτικές εκπομπές δεν φτάνει και δεν πείθει τους Έλληνες πολίτες.

Οι πληροφορίες λένε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί η οικονομική βοήθεια που θα δοθεί στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ θα υπάρξουν και εξαγγελίες για την αναμόρφωση του σιδηροδρόμου.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα λειτουργήσει κατευναστικά, καθώς η κυβέρνηση εμφανιζόταν όλο το προηγούμενο διάστημα να υποστηρίζει ότι πρωτοπορεί στον εκσυγχρονισμό του κράτους σε όλα τα επίπεδα.

Την ίδια στιγμή, μείζον θέμα έχει προκύψει με την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στις εκλογές. Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εκφράζουν με όλους τους τρόπους τη διαφωνία τους στέλνοντας μηνύματα προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι χθες ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Θοδωρής Ρουσσόπουλος ανέφερε ότι ο ίδιος μετά την φωτιά στην Ηλεία το 2009 δεν είχε θέσει υποψηφιότητα στέλνοντας με αυτό τον τρόπο ένα σαφές μήνυμα προς κάθε πλευρά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail