Καταστροφικό σενάριο οι εκλογές το Μάιο!

Μην προεξοφλείτε ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 21 Μαΐου, όπως γράφεται κατά κόρον. Να μην απορήσετε εάν ο πρωθυπουργός προκηρύξει εκλογές στις αρχές Ιουλίου, για τις 23 του ίδιου μήνα. Άλλωστε, το Σύνταγμα του δίνει το δικαίωμα να προσφυγή στις κάλπες έως και τις αρχές Αυγούστου.

Από: newsbreak.gr - κύριος Μάξιμος

Έχω ξαναγράψει στο παρελθόν ότι ο Κυριάκος θέλει τουλάχιστον τις δεύτερες εκλογές να γίνουν έπειτα από την πλήρη έναρξη της τουριστικής περιόδου. Με αυτόν τον τρόπο, δεκάδες χιλιάδες νέοι θα έχουν φύγει στα νησιά για την εποχιακή εργασία, μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και θα είναι αδύνατον να επιστρέψουν στον τόπο διαμονής τους για να ψηφίσουν. Δεν θα μπορούν να πάρουν ούτε άδεια, ενώ ελάχιστοι προτίθενται να διαθέσουν τόσα χρήματα για να πληρώσουν εισιτήρια ώστε να ταξιδέψουν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Έτσι, ο Κυριάκος τα ξεφορτωθεί ένα μεγάλο μέρος ψηφοφόρων που θα ψήφιζαν άλλα κόμματα, αυξάνοντας το ποσοστό της αποχής. Πράγμα που τον συμφέρει αφάνταστα.

Ο κύριος λόγος όμως της αναβολής των εκλογών, είναι άλλος. Η εισήγηση που έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός είναι σαφής: Η διενέργεια των εκλογών πρέπει πρωτίστως να δώσει το περιθώριο στην παρούσα κυβέρνηση, ώστε να ορίσει την νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου, αφού τόσο η θητεία της προέδρου Γεωργίου όσο και του εισαγγελέα Ντογιάκου, λήγουν στο τέλος Ιουνίου. Είναι θέμα προσωπικής επιβίωσης του Κυριάκου να αφήσει πίσω του ηγεσία της Δικαιοσύνης της αρεσκείας του, διότι θεωρείται βέβαιο πως η επόμενη κυβέρνηση θα στήνει ειδικά δικαστήρια με ρυθμό πολυβόλου. Με στόχο τον Κυριάκο.

Δεν θα πρέπει λοιπόν να αποκλειστεί το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες ακόμα και στις 23 Ιουλίου, με την προκήρυξη των εκλογών να γίνει μετά το τέλος Ιουνίου, ώστε ο Κυριάκος να έχει προλάβει να ορίσει τους αντικαταστάτες της προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail