«Η Βουλγαρία είναι Ευρώπη, γιατί φοβόμαστε ακόμα το Βελιγράδι και τη Μόσχα;»

Η ταλαντευόμενη πολιτική της Βουλγαρίας προκαλεί βαρύ πλήγμα στα εθνικά της συμφέροντα στα Βαλκάνια.

Από: echedoros-a.gr
 
Πρέπει να πούμε ξεκάθαρα μια για πάντα ότι είμαστε μέρος του ευρωατλαντικού κόσμου - ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση, και να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία που μας παρέχει αυτή η ένταξη για να κάνουμε τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας να μας σεβαστεί, γράφει ο εκτελεστικό διευθυντής του Bgnes, Πέταρ Κόλεφ.

Η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας έκανε κατάχρηση της βουλγαρικής καλοσύνης, είναι ώρα για συγκεκριμένα μέτρα, προτρέψει ο συντάκτης.

Το κλείσιμο της βουλγαρικής λέσχης «Ιβάν Μιχαήλοφ» στο Μοναστήρι είναι ένα σαφές μήνυμα που θέλουν να μας πουν οι αρχές στα Σκόπια: δεν σας σεβόμαστε, δεν είστε υπολογίσιμος παράγοντας, δεν μας ενδιαφέρεται.

 Όποτε τα Σκόπια χρειάζονται να πετύχουν κάποιο στρατηγικό στόχο, ξεκινούν την επιθετικότητά τους προς τη Βουλγαρία.

Πρόκειται για ενσάρκωση της πολιτικής θεσμικού μίσους προς τους Βούλγαρους που ζουν εκεί. Αυτή η πολιτική δεν είναι χθεσινή, έχει τις κλιμακώσεις της και τις βυθίσεις της. Είναι στο αποκορύφωμά της αυτή τη στιγμή.

Πόσο καιρό θα το αντέχουμε αυτό;

Ο Βούλγαρος έχει ένα κακό χαρακτηριστικό – την άπειρη ευγένεια, την οποία οι αρχές στα Σκόπια καταχρώνται.

Η Βουλγαρία διαθέτει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων για να επηρεάσει τα Σκόπια.

Ένα από αυτά είναι η χορήγηση βουλγαρικής υπηκοότητας σε άτομα με βουλγαρική αυτοσυνείδηση ​​εκεί για να βγουν από το τέλμα αφού η Βόρεια Μακεδονία αποφάσισε ότι δεν θέλει να γίνει μέλος της ΕΕ.

Είναι περισσότερο από σαφές ότι πίσω από τη σύγκρουση μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Βουλγαρίας βρίσκεται η Μόσχα, η οποία υποστηρίζει τις φιλοδοξίες του Βελιγραδίου.

Γιατί εμείς οι Βούλγαροι φοβόμαστε να εναντιωθούμε στα συμφέροντα της Ρωσίας στα Βαλκάνια;

Τι μας ανησυχεί;

Η Μακεδονία είναι το τελευταίο απομεινάρι της Κομιντέρν και του κομμουνισμού. Μόνο στη Μόσχα και στα Σκόπια απαγορεύουν οργανώσεις με αναδρομική ισχύ.

Ποια είναι η θέση για τη γαλλική πρόταση του Βούλγαρου προέδρου και της  Θεοδώρας Γκεντσόφσκα, η οποία ήταν υπουργός Εξωτερικών όταν έγινε αποδεκτή αυτή η πρόταση, και τώρα ανήκει στο επίσημο υπουργικό συμβούλιο του Ντόνεφ ως υφυπουργός Άμυνας;

Οι βουλγαρικοί θεσμοί πρέπει να καταστήσουν σαφές στον βουλγαρικό λαό ότι η Βόρεια Μακεδονία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για ένταξη στην ΕΕ χάρη στη γαλλική πρόταση.

Οι βουλγαρικοί θεσμοί πρέπει να δώσουν σήμα στη βουλγαρική κοινωνία ποια συγκεκριμένα μέτρα θα ληφθούν μετά τη διαγραφή της Λέσχης «Ιβάν Μιχαήλοφ» στο Μοναστήρι, τι συγκεκριμένα θα γίνει σε σχέση με τον ξυλοδαρμό του γραμματέα του συλλόγου Χρίστιαν Πεντίκοφ, ο οποίος αναρρώνει εδώ και μήνες.

Και το Υπουργείο Εξωτερικών και οι βουλγαρικές υπηρεσίες έχουν αναπτύξει στρατηγικές, άξιοι Βούλγαροι εργάζονται εκεί. Οι πολιτικοί μας πρέπει να τα διαβάσουν και τα θεσμικά μας όργανα να αρχίσουν να ενεργούν συγκεκριμένα!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail