Άδεια ράφια στο Λονδίνο, αφθονία στη Μόσχα - Οργισμένοι οι Βρετανοί που βλέπουν γεμάτα τα ρωσικά σούπερ μάρκετ

Ο θυμός για τα άδεια ράφια αυξάνεται στη Βρετανία ειδικότερα όταν γίνεται η σύγκριση με την εικόνα αφθονίας στα ρωσικά σούπερ μάρκετ.

Από: thetoc.gr

 Η εικόνα άδειων ραφιών στα βρετανικά σούπερ μάρκετ καθώς συνεχίζονται οι ελλείψεις βασικών ειδών και ειδικότερα φρούτων και λαχανικών συνεχίζονται προκαλεί θυμό και ανησυχία στους καταναλωτές. Ο θυμός μεγαλώνει ειδικότερα όταν γίνεται η σύγκριση με την εικόνα στα ρωσικά σούπερ μάρκετ. Μήπως τελικά οι πολυδιαφημισμένες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας να μην έχουν και τόσο μεγάλο αντίκτυπο;

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται σε ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail είναι αποκαλυπτικές.
Αδεια ράφια στο Λονδίνο, αφθονία στη Μόσχα - Οργισμένοι οι Βρετανοί που βλέπουν γεμάτα τα ρωσικά σούπερ μάρκετ
Εικόνα από σούπερ μάρκετ στην πόλη Περμ στα Ουράλια όρη. Η πόλη Περμ βρίσκεται σε απόσταση 24 ωρών οδήγησης από τη Μόσχα.

Στα βρετανικά σούπερ μάρκετ ελλείψεις παρατηρούνται στα αβγά, τα φρούτα και τα λαχανικά. Οι ελλείψεις στη Βρετανία αποδίδονται και στον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
Άδεια ράφια σε σούπερ μάρκετ στο Μπρίστολ.

Η σύγκριση, που είναι όντως εντυπωσιακή, ενισχύει το επιχείρημα όσων υποστηρίζουν ότι οι δυτικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας δεν έχουν αποδώσει κάποια μεγάλη πίεση που να φτάνει στους Ρώσους καταναλωτές ώστε να στραφούν κατά του προέδρου τους.

"Τώρα, είναι σειρά της Βρετανίας να υποφέρει" γράφει η βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα που παρουσιάζει την κατάσταση ως μια αντεστραμμένη εικόνα της εποχής της Σοβιετικής Ένωσης όταν ο ρωσικός λαός υπέφερε από μεγάλες στερήσεις αγαθών.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι τα βρετανικά σούπερ μάρκετ έχουν επιβάλει δελτίο στους πελάτες τους, ειδικότερα στις ντομάτες, τα αγγούρια, τις πιπεριές και τα μαρούλια καθώς οι Βρετανοί αγρότες δεν καταφέρνουν να αυξήσουν την παραγωγή τους στα θερμοκήπια εξαιτίας της εκτίναξης των τιμών ενέργειας τους χειμερινούς μήνες. Σε μεγάλη έλλειψη είναι και τα μούρα, φρούτα που οι Βρετανοί αγαπούν πολύ και καλλιεργούνται και αυτά σε θερμοκήπια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail