Ημερομηνίες για εκλογές ψάχνει ο Μητσοτάκης

Στον αέρα ο σχεδιασμός του Μαξίμου μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Πλήρη ανατροπή στους σχεδιασμούς, κυβερνητικούς ό­σο και εκλογικούς, του Κυρ. Μητσοτάκη επέφερε η πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Από: Το Παρόν

Υπό ομαλές συνθήκες, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, στη συνεδρίαση του Υ­πουργικού Συμβουλίου (που ή­ταν προγραμματισμένη να γίνει προχθές, Παρασκευή) ο πρωθυπουργός επρόκειτο να ανακοινώσει την 9η Απριλίου ως την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Μετά τα τελευταία δραματικά γεγονότα, ωστόσο, βρίσκεται σε αναζήτηση… νέων ημερομηνιών! Με βάση τους χρονικούς περιορισμούς που θέτει το Σύνταγμα, η 9η Απριλίου δεν έχει αποκλεισθεί, ο πρωθυπουργός έχει περιθώρια μέχρι τις 9 Μαρτίου. Το ερώτημα είναι αν η περιρρέουσα ατμόσφαιρα λίγες ημέρες μετά την τραγωδία επιτρέπει μια τέτοια πρωτοβουλία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου θα εξετάσουν το σενάριο αυτό από Δευτέρα.

Στην περίπτωση που αποκλεισθεί οριστικά η 9η Απριλίου, η αμέσως επόμενη ενδεδειγμένη είναι η 23η του μήνα, καθώς η 16η είναι απαγορευτική λόγω Πάσχα. Με την προοπτική οι επαναληπτικές να διεξαχθούν τέλος Μαΐου, καθώς 1η Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις και η… πρόσβαση στα σχολεία θα απαγορεύεται για τους εξωσχολικούς! Από την άλλη, η 30ή Απριλίου δεν προσφέρεται, δεδομένου ότι είναι το τριήμερο της Πρωτομαγιάς και στο Μέγαρο Μαξίμου δεν θα ήθελαν να ανατρέψουν το πρόγραμμα των εκδρομέων. Αν και εφόσον ο κ. Μητσοτάκης προσπεράσει τον Απρίλιο, τα πράγματα περιπλέκονται και δυσκολεύουν ως προς την επιλογή ημερομηνίας για να στηθούν οι κάλπες.

Αν οι πρώτες εκλογές διεξαχθούν μέσα στον Μάιο, οι δεύτερες ενδεχομένως θα… φτάσουν στα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου. Πολύ κοντά δηλαδή στο τέλος της τετραετίας. Με την εκδοχή αυτή πάντως συμφωνούσαν εξαρχής κυβερνητικά στελέχη αλλά και ορισμένοι εκ των συνεργατών του πρωθυπουργού.

Δηλωτικό των προθέσεων του κ. Μητσοτάκη ενδεχομένως να είναι το πότε θα πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα συνεδρίαση του Υ­πουργικού Συμβουλίου.

Όπου εκτός από την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών θα εγκρινόταν και η αύξηση του κατώτατου μισθού, που θα ισχύσει από την 1η Απριλίου. Με το πέρας του τριήμερου πένθους για την τραγωδία στα Τέμπη ίσως διαφανούν οι προθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail