«Η Ελλάδα γίνεται η Πύλη για το υγροποιημένο αέριο στον κόσμο»

«Η Ελλάδα γίνεται πύλη LNG προς τον υπόλοιπο κόσμο, δήλωσε στο CNBC ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του εισηγμένου στην Αθήνα Ομίλου Μυτιληναίος», γράφει σήμερα βουλγαρικό δημοσίευμα.

Από: echedoros-a.gr

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε μοναδική θέση καθώς έχει μεγάλη πρόσβαση στα βόρεια της χώρας. Η Ιταλία είναι ήδη μια πολύ μεγάλη αγορά, με απευθείας αγωγό από την Αφρική εδώ και αρκετά χρόνια. Η Δυτική Ευρώπη έχει τις δικές της υποδομές. Στην Ελλάδα τα πράγματα διαφέρουν σε σύγκριση με άλλα μέρη όπως η Βουλγαρία, η Βόρεια Μακεδονία, η Ρουμανία - χρειάζονται υποδομές σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Γι' αυτό η Ελλάδα γίνεται τόσο δημοφιλής και χρειάζεται τόσο πολύ LNG για να καλύψει όλη τη ζήτηση», είπε ο Έλληνας επιχειρηματίας.

Επέκρινε τους χειρισμούς της ΕΕ

Ο Μυτιληναίος επέκρινε ξανά τον χειρισμό του ενεργειακού κόστους από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη βιομηχανία και την απειλή αποβιομηχάνισης της Ευρώπης: ειδικά μετά την εφαρμογή του νόμου του Μπάιντεν για τον έλεγχο του πληθωρισμού (CPI). 

Με την ιδιότητά του ως προέδρου της ‘Eurometaux’, υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να προστατεύει την ευρωπαϊκή βιομηχανία.

«Νομίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν το σωστό σε αυτό το σημείο και οι Ευρωπαίοι υστερούν», είπε ο Μυτιληναίος, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail