Τον έπιασαν να πηγαίνει με 306 χλμ./ώρα και τη γλύτωσε - Ποιος ήταν ο απίστευτος λόγος

Αν και κινήθηκε με περισσότερα από 300 χλμ./ώρα σε δημόσιο δρόμο και πιάστηκε από ραντάρ ταχύτητας, ο οδηγός ενός πολύ γρήγορου αυτοκινήτου δεν δέχτηκε τελικά ούτε ένα ευρώ πρόστιμο.

Από: carandmotor.gr

Από τα πλέοναπίστευτα περιστατικά που έχουνκαταγραφεί σε δημόσιο δρόμο επί ευρωπαϊκούεδάφους είναι η ιστορία ενός οδηγού, οοποίος κινήθηκε εγκληματικά γρήγορασε δημόσιο δρόμο αλλά δεν τιμωρήθηκεούτε στο ελάχιστο.

Σύμφωνα και με βελγικά δημοσιεύματα ένας «δαίμονας της ταχύτητας», πριν από σχεδόν μια 2ετία, αποφάσισε να ανακαλύψει την μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να επιτύχει με το αυτοκίνητο του σε δημόσιο δρόμο και επέλεξε ένα τμήμα του βελγικού αυτοκινητόδρομο E 313 που βρίσκεται κοντά στη Λιέγη.

Με όριο στους αυτοκινητόδρομους του Βελγίου τα 120 χλμ./ώρα και έχοντας αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα, το αυτοκίνητο πέρασε μπροστά από το ραντάρ, το οποίο λειτούργησε κανονικά. Ωστόσο ο οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος παραμένει μέχρι σήμερα άγνωστος στις βελγικές αρχές, δεν χρεώθηκε κάποια παράβαση.

Ο λόγος που ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν έλαβε ούτε μία κλήση από την βελγική αστυνομία εντοπίζεται σε μια «τρύπα» που υπάρχει στη σχετική νομοθεσία αναφορικά με το καλιμπράρισμα και τη λειτουργία των συγκεκριμένων ραντάρ ταχύτητας.

Ειδικότερα τα κινητά ραντάρ ταχύτητας Redflex NK7 που χρησιμοποιούνται από τους Βέλγους έχουν ρυθμιστεί να καταγράφουν παραβάσεις του ορίου ταχύτητας έως και τα 300 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με τις βελγικές αρχές ο οδηγός του αυτοκινήτου κινούνταν την ώρα που πέρασε μπροστά από το ραντάρ με 306 χλμ./ώρα.

Και ενώ η παραπάνω ταχύτητα καταγράφηκε στην οθόνη του ραντάρ, ως ταχύτητα άνω των 300 χλμ./ώρα, το σύστημα που κάνει τη λήψη της σχετικής φωτογραφίας δεν λειτούργησε αφού έχει ρυθμιστεί να το κάνει έως και τα 300 χλμ./ώρα, σύμφωνα και με το νόμο.

Έτσι, χωρίς την απαραίτητη φωτογραφία, οι αρχές δεν είχαν κανένα αποδεικτικό στοιχείο ως προς το αυτοκίνητο που πέρασε μπροστά από το ραντάρ ταχύτητας και έτσι δεν μπόρεσαν να βρουν ούτε τον οδηγό του, ο οποίος παραμένει άγνωστος ακόμη και σήμερα, δύο περίπου χρόνια μετά το συμβάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail