Ισπανία: Πρώην σύζυγος θα καταβάλει «αποζημίωση» €204.000 στην γυναίκα του για τα οικιακά που έκανε επί 25 χρόνια

Δικαστήριο στην Ισπανία αποφάσισε ότι θα πρέπει να της καταβάλει και σύνταξη - Την καταβολή «αποζημίωσης» ύψους 204.000 ευρώ σε γυναίκα από τον πρώην σύζυγό της για 25 χρόνια απλήρωτων οικιακών εργασιών επιδίκασε δικαστήριο στην Ισπανία.

Από: protothema.gr

Ο πρώην σύζυγος της Ιβάνα Μοράλ διετάχθη να πληρώσει το ποσό αυτό βάσει του κατώτατου μισθού που ίσχυε κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους.

Το ζευγάρι έχει δύο κόρες με την απόφαση να αναφέρει ότι η Ιβάνα περνούσε σχεδόν όλο τον χρόνο της για να φροντίζει τα μέλη της οικογένειάς της και να εργάζεται στα οικιακά καθόλη τη διάρκεια του γάμου.

Ο πρώην σύζυγός της Ιβάνα καλείται, επίσης, να της καταβάλει σύνταξη ύψους 498 ευρώ το μήνα καθώς και μηνιαία ενίσχυση 399 ευρώ και 597 ευρώ στις δύο τους κόρες ηλικίας 20 και 14 ετών.

Η Ιβάνα Μοράλ, η οποία παντρεύτηκε το 1995 τον σύζυγό της πριν να υποβάλει αίτηση διαζυγίου, το 2020, δήλωσε ικανοποιημένη με την αποζημίωση μετά από τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς.

H Ιβάνα Μοράλ από την Ισπανία μελετά την απόφαση που τη δικαίωσε

«Ξεκάθαρα ήταν μια πράξη κακοποίησης να αποκλειστώ τελείως οικονομικά (από τον πρώην σύζυγό μου) χωρίς να έχω τίποτα όταν τελείωσε ο γάμος μας με αποτέλεσμα τόσο εγώ όσο και οι κόρες μου να μείνουμε με τίποτα μετά από όλα αυτά τα χρόνια που αφιέρωσα τον χρόνο μου, την ενέργειά μου και την αγάπη μου σε αυτή την οικογένεια» δήλωσε η γυναίκα από την Ισπανία.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου σε όλη τη διάρκεια του έγγαμου βίου η Ιβάνα «αφιέρωσε τον εαυτό της στις οικιακές εργασίες, στην φροντίδα, δηλαδή, του σπιτιού και της οικογένειας με ό,τι αυτό περιλαμβάνει».

Σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης το ζευγάρι είχε συνάψει προγαμιαίο συμβόλαιο στο οποίο αναφερόταν πως το μόνο που θα μοιράζονταν ήταν όσα αποκτούσαν από κοινού με αποτέλεσμα η γυναίκα να μην έχει πρόσβαση στα χρήματα που απέκτησε ο σύζυγός της κατά τη διάρκεια της κοινής τους πορείας.

Μιλώντας σε ισπανικά ΜΜΕ η Ιβάνα εξήγησε ότι ο σύζυγός της δεν ήθελε να εργάζεται «εκτός σπιτιού» και της επέτρεπε να εργάζεται μόνο στα γυμναστήρια κάνοντας δημόσιες σχέσεις.

Ο πρώην σύζυγος της γυναίκας από την Ισπανία αναμένεται να υποβάλει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail