Το επεισόδιο του διαδόχου Κωνσταντίνου στην Ελευσίνα με ένα 12χρονο αγόρι

Η Πέμπτη, 5η Μαρτίου 1909, θα ήταν προφανώς μία ωραία ανοιξιάτικη ημέρα, ώστε ο διάδοχος του ελληνικού θρόνου Κωνσταντίνος (ο μετέπειτα αρχιστράτηγος των Βαλκανικών Πολέμων), να εκδράμει με το αυτοκίνητό του στην ωραία τότε Ελευσίνα. Δεν φανταζόταν, όμως, την περιπέτεια που θα περνούσε, όταν ήλθε αντιμέτωπος με ένα δεκάχρονο αγόρι. Το περιστατικό περιγράφεται με γλαφυρό τρόπο σε άρθρο της εφημερίδας Σκριπ, στο φύλλο της 6ης Μαρτίου 1909.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΝ
ΕΙΣ ΤΗΝ Α.Υ. ΤΟΝ ΔΙΑΔΟΧΟΝ
ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ
ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΩΡΙΚΟ ΠΑΙΔΑ
ΑΙ ΕΠΙΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΟΧΟΥ

Εις την Αυτού Υψηλότητα τον Διάδοχο εκδραμόντα χθες δι’ αυτοκινήτου μετά μελών της Β. Οικογενείας εις Ελευσίνα συνέβη, ως μας πληροφορούν εκείθεν, δυσάρεστον επεισόδιον, το οποίο, ευτυχώς δεν έσχε σοβαράς συνεπείας.

Ο δεκαετής παις του εν Ελευσίνι ιατρού κ. Μορφοπούλου τις οίδε διά τινά εκλαβών την Αυτού Υψηλότητα και εις παρορμήσεις τίνος υπείκων διηύθυνε μίαν πέτραν κατά του αυτοκινήτου του Διαδόχου, η οποία επέτυχε την Αυτού Υψηλότητα εις το πρόσωπον. Ευτυχώς το κτύπημα δεν ήτο ισχυρόν και η Αυτού Υψηλότης ουδέν έπαθε, επόνεσε όμως αρκετά.

ΚΑΙ… ΥΒΡΙΣΘΗ!

Η Αυτού Υψηλότης κατελθών του αυτοκινήτου επέπληξε τον μαθητήν διά την συμπεριφοράν του, ήτις ουδόλως ήρμοζεν εις μαθητήν, και δη υιόν καλής οικογενείας.
Γυναίκες όμως τινές λαβούσαι το μέρος του παιδός, εν αγνοία βεβαίως της ιδιότητος του Διαδόχου, άρχισαν να τον καταλαλώσιν Αλβανιστεί!!

Προ της νέας ταύτης απροσδοκήτου γλωσσικής επιθέσεως ευρεθείς ο Διάδοχος ήρχισε να γελά και ητοιμάζετο ναπέλθη δια του αυτοκινήτου του. 

Την στιγμήν όμως εκείνην χωρικοί τινές αντιληφθέντες την σκηνήν και αναγνωρίσαντες την Αυτού Υψηλότητα έσπευσαν και επέπληξαν τας κακογλώσσους γυναίκας, δηλώσαντες εις αυτάς την ιδιότητα της Υψηλότητός του. Ντροπιασμέναι τότε αι γυναίκες απήλθον, καταρώμεναι τον καλόν μαθητήν, όστις τα εξέθεσε τόσον απέναντι του Διαδόχου.

Το επεισόδιον τούτο μαρτυρεί την βαρβαρότητα ακόμη μερικών χωρικών και την κακήν ανατροφήν, την οποία λαμβάνουν μερικά παιδιά εις στα σχολεία.

Από: cognoscoteam.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail