Αλεξάνταρ Βούτσιτς: Η Σερβία θα αγοράσει drones καμικάζι από τα ΗΑΕ

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σε δύο ημέρες η Σερβία θα υπογράψει το πρώτο συμβόλαιο με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την αγορά drones καμικάζι.

Από: echedoros-a.gr
 
Είπε στους δημοσιογράφους στο Άμπου Ντάμπι ότι «ελπίζει» ότι σε πέντε ή έξι μήνες, τα πρώτα drones καμικάζι θα φτάσουν στις Σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Μετά από επίσκεψη στην Διεθνή Έκθεση Άμυνας «IDEX 2023», πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένει κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα κάνει τη θέση της Σερβίας ακόμη πιο δύσκολη.

«Αντιμετωπίζουμε μια περίοδο προκλήσεων και από τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι σαφές ότι θα συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία με μεγάλη αυστηρότητα.

 «Για λίγες μέρες, περιμένω μεγάλες αλλαγές στο πεδίο της μάχης και σε περαιτέρω πολιτικές ενέργειες προς τη Σερβία, από τη Δύση και από άλλους διεθνείς παράγοντες», είπε ο Βούτσιτς.

Σε μια ομιλία του στο ρωσικό έθνος στις 21 Φεβρουαρίου, ο Πούτιν κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι υποδαυλίζουν έναν πόλεμο για να καταστρέψουν τη Ρωσία.

Είπε επίσης ότι η Ρωσία έκανε τα πάντα για να αποφύγει τον πόλεμο, αλλά ότι η Ουκρανία, με την υποστήριξη της Δύσης, σχεδίαζε να εισβάλει στην Κριμαία.

 Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι η Ρωσία θέλει να επιλύσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία ειρηνικά, «αλλά πίσω από την πλάτη μας ετοιμάστηκε ένα ύποπτο σενάριο».

REL
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail