Το σκάνδαλο των υποκλοπών «στριμώχνει» την κυβέρνηση

–Αγωνία στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας εν όψει εκλογών

Σε αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης εξελίσσεται το ζήτημα των υποκλοπών, καθώς αργά, αλλά σταθερά φθείρει και απομειώνει το πολιτικό της κεφάλαιο, σε μια κρίσιμη χρονικά περίοδο, ελάχιστους μήνες πριν από τις εκλογές.

Από: Το Παρόν

Οι συνεχείς αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών και άλλων προσώπων συντηρούν το θέμα στην επικαιρότητα και εντείνουν το κλίμα καχυποψίας και αποστροφής που διαμορφώνεται στην ελληνική κοινωνία. Παράλληλα δίνουν όπλα στα κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να συνεχίσουν τη δριμεία κριτική τους. Προς απογοήτευση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, που προσδοκούσαν ότι το ζήτημα θα εκτονωθεί σταδιακά και θα πάρει θέση στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Το ότι αυτό δεν συνέβη έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τον τρόπο που χειρίζεται την υπόθεση όλους αυτούς τους μήνες η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Οι εξηγήσεις τους κάθε άλλο παρά πειστικές ήταν μέχρι σήμερα, τα κρίσιμα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, ενώ η όλη στάση περιγράφεται ως απόπειρα συσκότισης και συγκάλυψης. Συν τοις άλλοις, οι χειρισμοί σε επιμέρους ζητήματα (πρόεδρος της ΑΔΑΕ) υπήρξαν από ατυχείς και λανθασμένοι έως και βλακώδεις, με συνέπεια η όλη υπόθεση να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, εκθέτοντας κι άλλο την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Αγωνία
Βαρύ είναι το κλίμα στις τάξεις των βουλευτών και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, καθώς βλέπουν το θέμα των υποκλοπών να εξελίσσεται σε ανοιχτή πληγή για την κυβέρνηση.

Δεν κρύβουν πλέον τις ανησυχίες τους για το ενδεχόμενο όλες αυτές οι αποκαλύψεις και το νοσηρό κλίμα που έχουν δημιουργήσει να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Οι ανησυχίες τους αυτές κάθε άλλο παρά αβάσιμες είναι. Αφενός διότι το θέμα δεν κλείνει και όλα δείχνουν ότι θα είναι μείζον ζήτημα σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και μέχρι την ώρα που θα στηθούν οι κάλπες. Αφετέρου διότι ήδη οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν μια υποχώρηση της δύναμης της Νέας Δημοκρατίας, μικρή μεν, συνεχή και σταδιακή ωστόσο. Δεν είναι λίγοι οι λίγοι οι βουλευτές που θεωρούν ότι οι χειρισμοί που έγιναν από πλευράς κυβέρνησης ήταν το λιγότερο ατυχείς, ενώ άλλοι ζητούν από τον Κυρ. Μητσοτάκη να αναλάβει γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες για την αναστροφή του κλίματος, πριν να είναι πολύ αργά. Αλλά και στην κοινωνία –όπως προαναφέραμε– το κλίμα κάθε άλλο παρά εύκρατο και υγιεινό είναι για την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB, το 59% (6 στους 10) απάντησε ότι το θέμα των υποκλοπών συνιστά πλήγμα για τη δημοκρατία, ενώ το 23% είπε ότι κακώς έγιναν. Ακόμα, το 46,3% των αναποφάσιστων είπε ότι θα ψηφίσει με κριτήριο το ζήτημα των υποκλοπών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail