Δίχτυα στους αναποφάσιστους ρίχνουν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

@ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/eurokinissi
–Η στρατηγική και τα διλήμματα Μαξίμου και Κουμουνδούρου

Στο στόχαστρο κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ μπαίνουν οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι, καθώς Μέγαρο Μαξίμου και Κουμουνδούρου προσπαθούν να ενισχύσουν την απήχησή τους εν όψει εκλογών.

Από: Το Παρόν

Και οι δύο πλευρές επεξεργάζονται συγκεκριμένη στρατηγική, προβάλλοντας τα δικά τους ξεχωριστά διλήμματα, προκειμένου να προσελκύσουν τους πολίτες εκείνους που παρακολουθούν εξ αποστάσεως τα πολιτικά δρώμενα και δεν έχουν αποφασίσει σε ποιο κόμμα θα εμπιστευτούν την ψήφο τους. Δεδομένου ότι οι αναποφάσιστοι αυτήν τη στιγμή, με βάση τις δημοσκοπήσεις, αγγίζουν ή και υπερβαίνουν το 10%, η επιλογή που θα κάνουν την ώρα της κάλπης θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η στρατηγική της κυβέρνησης, πέρα από τα γενικά διλήμματα «σταθερότητα ή ακυβερνησία;», «Μητσοτάκης ή Τσίπρας;», θα στηριχθεί στα πεπραγμένα των τελευταίων τεσσάρων χρόνων και στους χειρισμούς που έγιναν σε κρίσιμους τομείς, όπως η εξωτερική πολιτική και η οικονομία.
Στους τομείς αυτούς, σύμφωνα με όλες τις έρευνες, ο πρωθυπουργός υπερέχει σημαντικά έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στενοί συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη τονίζουν ότι οι αναποφάσιστοι είναι στη μεγάλη τους πλειονότητα πολίτες που επιθυμούν τη σταθερότητα και την πρόοδο της χώρας, άρα θα κατευθυνθούν προς τη Νέα Δημοκρατία. Επιπλέον, θεωρούν ότι η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών είναι μετριοπαθής και υπέρ των ήπιων τόνων και ενοχλείται από την πόλωση και τον διχασμό που καλλιεργεί η ηγεσία και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι αναποφάσιστοι είναι πολίτες που δυσφορούν με τον αυταρχισμό και τα σκάνδαλα», υπογραμμίζουν από την Κουμουνδούρου, και εκεί ακριβώς θα στηριχθούν, στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν τη συγκεκριμένη κατηγορία ψηφοφόρων.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι οι αναποφάσιστοι είναι πολίτες με αυξημένα δημοκρατικά ανακλαστικά, κατά συνέπεια, υποθέσεις όπως οι υποκλοπές προκαλούν την οργή τους. Από την άλλη υπάρχει μια αλληλουχία σκανδάλων (π.χ. προμήθειες, συμφωνίες, μεγάλα έργα κ.ά.), και «όλα αυτά ενοχλούν και τον τελευταίο πολίτη αυτής της χώρας», τονίζουν. Με το σκεπτικό αυτό κινούνται και καταστρώνουν τις κινήσεις τους στην Κουμουνδούρου και εκφράζουν την πεποίθηση ότι οι αναποφάσιστοι θα γυρίσουν την πλάτη στην κυβέρνηση, ακόμη και εκείνοι που το 2019 είχαν ψηφίσει Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν δε ότι έστω και την ύστατη ώρα θα πάρουν τη μεγάλη απόφαση να εμπιστευτούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα, για να γίνει πράξη το όραμα της πολιτικής αλλαγής.

Ο μεγάλος κίνδυνος όμως, τόσο για τη Νέα Δημοκρατία όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι μερίδα ψηφοφόρων από τους αναποφάσιστους να εξοργιστεί με την πόλωση και τον διχασμό και να στραφεί προς τα λεγόμενα μικρότερα κόμματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail