Η Τζόρτζια Μελόνι έμεινε «κάγκελο», ντροπιάστηκε και ταπεινώθηκε στο Κίεβο από τον Ζελένσκι!

Η αποστολή απέτυχε - αυτό είναι το συνοπτικό σχόλιο των ιταλικών μέσων ενημέρωσης για την επίσκεψη της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι στο Κίεβο την Τρίτη. 
 
Από: echedoros-a.gr

Η οποία, σύμφωνα με τις πιο επικριτικές εφημερίδες των Απεννίνων, «απολιθώθηκε», «ντράπηκε», «εξευτελίστηκε» και «ενοχλήθηκε» στο προεδρικό μέγαρο της Ουκρανίας από τον οικοδεσπότη της Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η καθημερινή εφημερίδα της Ρώμης «Republika» περιέγραψε τη συμπεριφορά προς τον καλεσμένο του ως «καταστροφική επίθεση», «θηριώδη αντίδραση» και «διπλωματικό επεισόδιο», παρά το «γενναιόδωρο καλάθι» της Μελόνι με δώρα για τον Ζελένσκι.

Αιτία για το πρωτοφανές σκάνδαλο στην ιστορία των εξωτερικών σχέσεων της Ιταλίας, τουλάχιστον τον τελευταίο μισό αιώνα, είναι η κριτική που έκανε πριν από δέκα ημέρες στον Πρόεδρο της Ουκρανίας ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμμαχος της Τζόρτζια Μελόνι στον κυβερνώντα κεντροδεξιό συνασπισμό…

Κατονόμασε ευθέως τον  Βολοντίμιρ Ζελένσκι ως τον κύριο ένοχο του τρέχοντος πολέμου στην Ευρώπη και τον συμβούλεψε να καθίσει πιο γρήγορα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ώστε να μπορέσει να αγκαλιάσει τα πολλά τρισεκατομμύρια ευρώ για την ανοικοδόμηση της χώρας του.

Και όταν, στην τελική συνέντευξη Τύπου με την Μελόνι το απόγευμα της Τρίτης, ο πρόεδρος ρωτήθηκε τι πιστεύει για όσα είπε ο τέσσερις φορές η Ιταλίδα πρωθυπουργός για αυτόν, αντί να δραπετεύσει διπλωματικά με μια πνευματώδη ανταπόκριση, ο Ζελένσκι προτίμησε μια καταστροφική σύγκρουση εναντίον του αντίπαλου.

Σε αυτό, ο αρχηγός του κράτους απεικόνισε τον Μπερλουσκόνι ως μια κακιά ιδιοφυΐα του οποίου το σπίτι δεν είχε βομβαρδιστεί ποτέ από τους φίλους του Ρώσους, του οποίου η αυλή δεν είχαν ποτέ μπει ρωσικά τανκ και του οποίου η γυναίκα δεν είχε ποτέ αναγκαστεί να ετοιμάσει τις αποσκευές της οικογένειάς του στις τρεις το πρωί, εκφοβισμένη από τους στρατιώτες του επιτιθέμενου.

Βαριά λόγια, τα οποία οι Ιταλοί δημοσιογράφοι που παραβρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου ερμήνευσαν αμέσως ως μομφή προς την Πρωθυπουργό στη Ρώμη, «Τι κάνει ένας τέτοιος στον συνασπισμό σας;» και ως προειδοποίηση ότι ενώ κυβερνά ως στενή φίλη του Πούτιν, το όνειρό της να καθιερωθεί ως πιστός εταίρος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, δεν θα γίνει πραγματικότητα.

Όμως, σύμφωνα με την «Corriere della Sera», προφανώς επηρεασμένος από την επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο τη Δευτέρα, ο Ζελένσκι προτίμησε αντί να φιλήσει το χέρι της κυρίας του που τον επισκέπτεται, να τρίβει τη μύτη της λόγω της λεκτικής αυτοδιάθεσης του συντρόφου της στο συνασπισμό.

Δυστυχώς, τα πολιτικά προβλήματα της Τζόρτζια Μελόνι στην Ουκρανία μπορεί να μην τελειώσουν με την προσβλητική συμπεριφορά του Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέναντί ​​της σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Και όσον αφορά την αντίδραση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στα «θηριώδη λόγια» του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας επεσήμανε σε φίλους με ρομαντικό-αστείο ύφος ότι γνώριζε πολύ καλά τον πόλεμο από παιδί και είχε αποφύγει βόμβες στο Μιλάνο τρέχοντας με την οικογένειά του μακριά από το σπίτι...
 

 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail