Η… ανήσυχη σιωπή Καραμανλή – Σαμαρά

–«Στίγμα για τη Νέα Δημοκρατία οι υποκλοπές», τονίζουν

Κ. Καραμανλής και Αντ. Σαμαράς δεν προσήλθαν στη Βουλή προκειμένου να στηρίξουν την κυβέρνηση, προτίμησαν να καταψηφίσουν… δι’ αλληλογραφίας την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώτος επικαλέσθηκε ότι απουσίαζε εκτός Αθηνών (σε long weekend), ο δεύτερος ότι είχε προσβληθεί από μια εποχική ίωση! Λόγοι όχι τόσο σοβαροί για να τους κρατήσουν μακριά από μια τόσο ύψιστης σημασίας κοινοβουλευτική διαδικασία.

Από: Το Παρόν

Ως εκ τούτου, η στάση τους αυτή ήρθε να ενισχύσει τις πληροφορίες που θέλουν τους δύο πρώην πρωθυπουργούς να είναι άκρως ενοχλημένοι (δυσαρεστημένοι) με το ζήτημα των υποκλοπών. Όχι μόνο με αυτές καθαυτές τις ευρείας κλίμακος, όπως δείχνουν τα στοιχεία, τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, αλλά και με τους χειρισμούς της κυβέρνησης και του Κυρ. Μητσοτάκη.

Στις κατ’ ιδίαν μάλιστα συζητήσεις τους οι κ. Καραμανλής και Σαμαράς συμφωνούν ότι οι υποκλοπές συνιστούν πλήγμα για την κυβέρνηση, αλλά πρωτίστως στίγ­μα για τη Νέα Δημοκρατία και την ιστορία της. Χαρακτηρίζουν δε α­κατανόητη την επιλογή να τεθούν υπό παρακολούθηση υπουργοί, βουλευτές, ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και πως δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο. Είναι αυτονόητο ότι τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και ο κ. Σαμαράς δεν πρόκειται να εκφράσουν δημόσια τις ενστάσεις (διαφωνίες) τους. Ούτε να διατυπώσουν έστω και έμμεσα αιχμές για τους χειρισμούς που έγιναν από το Μέγαρο Μαξίμου.

Κάτι τέτοιο θα προκαλούσε ποικίλες και αλυσιδωτές αντιδράσεις, ενδεχομένως να οδηγούσε και σε εσωκομματική κρίση. Άλλωστε, με τις εκλογές προ των πυλών, μια δημόσια παρέμβαση από τους πρώην πρωθυπουργούς θα τίναζε στον αέρα τους σχεδιασμούς του Κυρ. Μητσοτάκη για νίκη στις εκλογές και αυτοδυναμία.

Κανείς εκ των δύο δεν θα ήθελε να χρεωθεί την ευθύνη για μια εκλογική αποτυχία, γεγονός που –πέραν των άλλων– θα τους έφερνε αντιμέτωπους με την οργή των ψηφοφόρων της παράταξης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κ. Καραμανλής είναι εξόχως δυσαρεστημένος με το ζήτημα των υποκλοπών, σε βαθμό τέτοιο ώστε να σκέφτεται σοβαρά να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Ωστόσο, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που γνωρίζουν καλά τον τρόπο που σκέφτεται και ενεργεί θεωρούν ότι, λόγω της κρισιμότητας που έχουν οι εκλογές, ο πρώην πρωθυπουργός θα θελήσει να είναι παρών.

Από την πλευρά του, ο Αντ. Σαμαράς έχει καταστήσει σαφές ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στη Μεσσηνία. Και αυτό διότι θέλει να είναι ενεργός πολιτικά την επόμενη ημέρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail