Ένας σεισμός που ήρθε νύχτα στα σχέδια του νεο-σουλτανου της Άγκυρας

Παρακολουθώντας από την πρώτη στιγμή τις αντιδράσεις του Τουρκικού λαού στη συμμετοχή της ελληνικής ομάδας διάσωσης της ΕΜΑΚ κυρίως από αναρτήσεις που κυκλοφορούν απλοί Τούρκοι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να επισημανθούν κάποια συμπεράσματα:

Από: ardin-rixi.gr - Αντώνης Σπυρόπουλος 

α) την πρώτη μέρα την έκπληξή τους για τον τρόπο και την αυτοθυσία που οι Έλληνες διασώστες ρίχτηκαν στη μάχη για τη διάσωση εγκλωβισμένων ανθρώπων

β) στη συνέχεια τη συγκίνηση τους για τη βαθύτατη ανθρωπιά τους στο χαμό της μικρής Χατμα (βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου)

γ) στην αυστηρή και ειλικρινή κριτική που ασκούν στις ηγεσίες της χώρας τους όσον άφορα τη διαχείριση των χρημάτων του “φόρου σεισμού” που επέβαλε το 1999, μετά τον, εξίσου, καταστροφικό σεισμό, ο Ερντογάν

δ) ανάμεσα στα χιλιάδες σχόλια τους υπάρχουν εξίσου χιλιάδες σαν αυτά που παρουσιάζονται στις φώτο που δημοσιεύονται εδώ.

Είναι χιλιάδες οι Τούρκοι, απλοί πολίτες που συνειδητοποιούν πλέον πως το καθεστώς της Άγκυρας απομονώνει την Τουρκία δημιουργώντας παντού εχθρούς.

Σίγουρα υπό το καθεστώς των καταστροφικών σεισμών που έπληξαν τη προηγούμενη Δευτέρα την Τουρκία και τη Συρία, τα συναισθήματα και οι προβληματισμοί αυτοί γίνονται πολύ πιο έντονοι και δημοσιοποιούνται με μεγαλύτερη ελευθερία απέναντι σε ένα καθεστώς και μια κυρίαρχη πολιτικοστρατιωτική τάξη στην Τουρκία που δε διστάζει να καταπνίξει οποιαδήποτε αντιπολιτευόμενη φωνή.

Ο σεισμός που συνέβη στη γειτονική Τουρκία δεν ταρακούνησε μόνο τη γη, δεν ανέδειξε μόνο τη σαθρότητα και την μη προετοιμασία της κρατικής μηχανής του Ερντογάν στην αντιμετώπιση της μεγάλης αυτής καταστροφής αλλά, σίγουρα προβληματίζει τους Τούρκους πολίτες που έχασαν συγγενείς και περιουσίες κάτω από τα συντρίμμια που άφησε ο εγκέλαδος.

Κυρίως, όμως, η άμεση συμμετοχή και η αυτοθυσία της ελληνικής ΕΜΑΚ στη διάσωση των εγκλωβισμένων καταρρέει την εικόνα που ο σουλτάνος της Άγκυρας έχει παρουσιάσει στους Τούρκους για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Κι αυτό δυσκολεύει και δυσχεραίνει την εύκολη εφαρμογή των επεκτατικών και αναθεωρητικών σχεδιασμών του απέναντι στην Ελλάδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail