21 ημέρες πάνω σε ένα τρένο - Αυτή είναι η πιο μεγάλη σιδηροδρομική γραμμή στον πλανήτη

Με αφετηρία την Πορτογαλία μπορείς κανείς να καταλήξει στα… βάθη της Νοτιοανατολικής Ασίας έχοντας διανύσει σχεδόν 19.000 χιλιόμετρα μέσα σε 21 ημέρες.

Από: carandmotor.gr

Η ολοκλήρωση μια νέας σιδηροδρομικής γραμμής, η οποία συνδέει το Βιετνάμ με την Κίνα δημιούργησε τη μεγαλύτερη διαδρομή που μπορεί να διανύσει κανείς πάνω σε ένα τρένο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς στις σιδηροδρομικές μεταφορές, η νέα γραμμή που συνδέει το Λάος του Βιετνάμ με το Kumming της Κίνας διαμορφώνει πλέον ένα ενιαίο σιδηροδρομικό δίκτυο, το μήκος του οποίου αγγίζει τα 19.000 χιλιόμετρα και είναι με διαφορά το μεγαλύτερο του πλανήτη.

Σιδηροδρομική γραμμή

Η ενιαία σιδηροδρομική γραμμή ξεκινά από την Πορτογαλία, το δυτικότερο άκρο της ευρωπαϊκής ηπείρου και καταλήγει στη νοτιανατολική Ασία και ειδικότερα στη Σιγκαπούρη. Η ενιαία σιδηροδρομική γραμμή διέρχεται από 13 διαφορετικά κράτη, διασχίζοντας πόλεις όπως το Παρίσι, η Μόσχα και το Πεκίνο, ενώ για την ολοκλήρωση της διαδρομής αυτής απαιτούνται τουλάχιστον 21 ημέρες.

Φυσικά για να καλύψει κανείς τα σχεδόν 19.000 χιλιόμετρα με τρένο θα χρειαστεί να πραγματοποιήσει διανυκτερεύσεις σε ορισμένες πόλεις και να μετακινηθεί με κάποιο άλλο μέσο ώστε να μεταβεί από έναν σιδηροδρομικό σταθμό σε κάποιον άλλον, εντός των ορίων μιας πόλης.
 
Σιδηροδρομική γραμμή

Ένα ακόμα στοιχείο που καθιστά τη διαδρομή των 19.000 χιλιομέτρων άκρως εντυπωσιακή είναι το κόστος που απαιτείται για την ολοκλήρωσή της, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 1.200 ευρώ.

Ακούγονται πολλά, ωστόσο, με δεδομένο ότι θα ταξιδέψει κανείς από το δυτικότερο άκρο της γηραιάς ηπείρου ως τη Σιγκαπούρη, πραγματοποιώντας τις απολύτως απαραίτητες στάσεις, μάλλον δεν είναι.


 
Ένα ακόμα συγκριτικό πλεονέκτημα τη μεγαλύτερης σιδηροδρομικής γραμμής του κόσμου είναι εξαιρετικά περιορισμένο περιβαλλοντικός της αποτύπωμα.

Ειδικότερα, η κάλυψη των περίπου 19.000 χιλιομέτρων θα επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με 0,08 τόνους διοξειδίου του άνθρακα, την ίδια στιγμή που η χρήση αεροπλάνου από την Πορτογαλία έως και τη Σιγκαπούρη θα είχε ως αποτέλεσμα την εκπομπή 1,67 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail